A-tým 22.02.2023

Šampioni z Nagana navštívili sportovní školu

Litvínovská základní sportovní škola vychovala pro český hokej velkou řadu skvělých hráčů. Dva z těch nejlepších - Robert Reichel a Jiří Šlégr - se dnes vrátili, aby současným žákům ukázali, čeho lze i v malém městě dosáhnout.

Dnes je to přesně 25 let od finále Olympijských her v japonském Naganu. Hokejovou část nazvanou Turnaj století ovládli čeští hokejisté. Velká řada z nich pochází z Litvínova a okolí. Na zdejší sportovní školu chodili také klíčoví muži semifinálového zápasu s Kanadou. Střelec úvodní branky Jiří Šlégr a autor jediného a vítězného nájezdu Robert Reichel.

Právě oni dva se dnes v atriu školy setkali s žáky, pozdravili je a společně vyhlásili vítěze výtvarné soutěže a předali jim ceny. Děti malovaly obrázky právě na téma vítězství v Naganu. Nechyběla ani autogramiáda, v atriu bude škola dnes celý den promítat záběry z olympiády. Robert Reichel přinesl s sebou i originální zlatou medaili, kterou mu před 25 lety v Japonsku pověsili slavnostně na krk.

Setkání se zúčastnili také dva současní hráči Vervy, kteří rovněž na sportovní školu chodili. Byl to obránce Jan Strejček a útočník Martin Havelka. V závěru setkání ještě proběhl s Albim a Gumou rozhovor pro školní časopis, který vedli dva žáci a zároveň hráči naší mládeže.

Věříme, že takové setkání bylo pro žáky zajímavým zpestřením a budeme moc rádi, pokud někoho inspirovalo a motivovalo stát se novým hráčem Litvínova, reprezentantem a olympijským vítězem.

Fotogalerie

Zápasy - Dorost včera

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE