Rozhovory 31.03.2024

Budu tady hrát naplno, makat na sto procent, velí po přesunu z Litoměřic Josef Jícha

Sedm semifinálových utkání už stihl v dresu Litoměřic, které v Chance lize vypadly se Zlínem. Nyní už pomáhá Litvínovu a hned v prvním duelu proti Pardubicím zapsal Josef Jícha bod za asistenci na úvodní trefě.

Náročný program útočníku Vervy nevadí, rozdíly mezi Tipsport extraligou a Chance ligou však viděl už na začátku duelu. „Je dobré, že jsem byl rozehraný, ale tady to je o nějaký level výš. Kluci jsou rychlejší a silnější. Celkově i hra. První dvě střídání, a pak si člověk už zvykne,“ popisoval Jícha.

Pouhý den po vypadnutí s Litoměřicemi se ihned přesunul do Pardubic, kde se aktivní hrou prezentoval v prvním semifinále. „Věděl jsem, že tu mám střídavé. Kdyby se vypadlo, že bych sem šel, ale jak jsme vypadli, volali mi po zápase. Hned jsem se zabalil a jel. Zápasů jsem měl už sedm v semifinále a teď to je ještě rychlejší. Musím to ale nějak zvládnout, makat na sto procent a dát do toho všechno,“ ví šestadvacetiletý útočník.

Hned v desáté minutě prokázal své kvality a po vybojování puku na zadním mantinelu slavil asistenci na úvodní trefě. „To je můj styl, bruslení, napadat a vybojovat puky. Pak se to výborně odrazilo k Abdymu (Jindřich Abdul), ten to výborně vyjel a prostřelil,“ popisoval celou akci.

I přes vyrovnaný průběh utkání ale slavily první bod po otočce Pardubice. „Je to škoda, ale Pardubice hrály opravdu dobře. Byly hodně v útočném pásmu, to musíme zlepšit. Hrát více u nich a nenechat je hrát u nás, protože tam jsou fakt silné.“

Ani tak ale neskrývá ambice a s týmem chce v play off dojít co nejdále: „Kdo by si nechtěl zahrát semifinále v extralize? Doufám, že to tady s kluky zvládneme a dojdeme do finále,“ dodal Josef Jícha nakonec.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov