Rozhovory 21.03.2024

Chci pomoct týmu, jak jen můžu, přiznává britský útočník Liam Kirk

Po dvou výhrách na jižní Moravě se série s Kometou Brno tentokrát přesunula na sever Čech, kde však i ve třetím duelu brali bod hosté. Po druhé trefě britského útočníka Liama Kirka vedla Verva 3:2, jenže v dalších dvou minutách otočila Kometa vývoj duelu na svou stranu.

Fakt, že se Liamu Kirkovi střelecky daří, potvrdil útočník Litvínova na začátku druhé třetiny, kdy z pravého kruhu překonal švihem brankáře Dominika Furcha. „Celkem mi to padá, což je vždycky dobré. Chci pomoct týmu, jak jen můžu,“ řekl Brit skromně v rozhovoru pro Českou televizi.

Po vyrovnaném průběhu utkání strhl Kirk vedení na stranu Vervy ještě jednou, a to v 53. minutě, jenže už v 55. minutě dokázala Kometa otočit, a nakonec brala těsnou výhru 4:3. „Jsme zklamaní, věděli jsme, že jde o velký zápas a kdybychom vyhráli, bylo by to 3:0 na utkání a Kometa by byla pod velkým tlakem. Je to škoda, hráli jsme dobře celých šedesát minut. Bohužel se soupeř dostal k nějakým odrazům,“ mrzelo nejlepšího střelce domácích v utkání.

Liam Kirk se však pyšní stoupající formou a v play off pravidelně přispívá kanadskými body. „V posledních zápasech základní části mi to začalo lépe vycházet a snažím se to sebevědomí přenést i do play off. Jen hrát přímočařeji a střílet na branku, to se snažím dělat neustále, abych pomohl týmu,“ uvedl v interview pro ČT.

Zároveň britský hokejista ocenil i domácí kulisu: „Fanoušci jsou po celou sezonu úžasní, je skvělé, jak nás podporovali. Věděli jsme, že tady bude v play off hlučno. Je jen škoda, že jsme jim nedopřáli vítězství, ale snad se nám to povede hned další den,“ dodal Kirk nakonec.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov