A-tým 22.06.2023

Chemici jedou na vítězné vlně, vyšlápli si na fotbalové Neštěmice

Ve středu 21. června se na stadionu Český Lev v ústeckých Neštěmicích uskutečnila fotbalová exhibice mezi litvínovskými chemiky a místním fotbalovým celkem. Po bojovném výkonu se z výhry radovala hostující Verva, která díky gólům Jana Strejčka, Lukáše Stehlíka a Nicolase Hlavy zvítězila 3:0.

Pro Litvínov se jednalo již o druhou fotbalovou exhibici této letní přípravy - 14. června vyzvali chemici v Březenci u Jirkova chomutovské Piráty. Stejně jako v loňském roce se z výhry radovali černožlutí borci, když po gólech Jurčíka, Zemana, Koblasy a Stehlíka zvítězili 4:1. 

Chemici tak přijeli potvrdit formu do ústeckých Neštěmic, kde sídlí místní klub působící v krajském přeboru Ústeckého kraje. Oproti zápasu s Piráty se v sestavě uskutečnilo několik změn - Petra Koblasu nahradil na křídle Marek Baránek, na postu hrotového útočníka se poté vyměnili Filip Helt a Pawel Zygmunt.

Z kraje utkání si dle očekávání užívali více míče domácí Neštěmice. Verva se prezentovala urputným presinkem a běhavým stylem, který korunovala bezchybná a obětavá práce litvínovské obrany pod direktivou stoperů Baláže a Zajíčka. Tvrdá práce přinesla své ovoce - ve 26. minutě utekl neštěmické obraně Lukáš Stehlík, který předložil balón do vápna pro Jana Strejčka a ten již neměl problém zakončit do odkryté klece - 1:0!

Ve druhé půli došlo na velkou obměnu v týmu domácích, zkušenější hráče nahradili mladíci z neštěmického dorostu. Ti ukázali kontrolované tempo, Verva se opět musela spoléhat na brejky a ojedinělé ofenzivní příležitosti. Trpělivost však přináší růže a poté, co na pravém křídle utekl v 61. minutě Nicolas Hlava a naservíroval povedený centr na hlavu Lukáše Stehlíka, se mohli chemici radovat podruhé - 2:0!

Neštěmičtí se však nevzdali a brankář Marek Berka měl místy plné ruce práce. Na nebezpečné pokusy však dokázal najít recept a podržel svůj tým před inkasováním kontaktní branky. Naopak to byla opět Verva vedená Nicolasem Hlavou, která zasadila poslední úder. V 88. minutě si Hlava navedl míč za vápnem na levačku a famózní dalekonosnou ranou na zadní tyč překonal domácího brankáře - 3:0!

V posledních minutách se skóre již nezměnilo a necelá stovka přihlížejících diváků si tak mohla vychutnat zajímavé a netradiční utkání. Celou akci zakončili hráči obou týmu společnou fotkou.

FK Český Lev Neštěmice - HC VERVA Litvínov 0:3 (0:1)
Branky: 26. Strejček, 61. Stehlík, 88. Hlava

Sestava Litvínova: Berka – Zeman, Baláž, Zajíček, Havelka - Strejček, Jurčík, Hlava, Baránek - Helt, Šalda (Zygmunt, Stehlík, Válek, Klika)

Fotogalerie

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >