Rozhovory 15.02.2021

Jan Ščotka: Bod bereme, s výkonem nemůžeme být spokojení

Během utkání byl hodně vidět, často rozdával hity a obíral soupeře o kotouč. Klíčovou roli sehrál obránce Jan Ščotka při jediné litvínovské brance, kdy dokázal přesnou nahrávkou najít Richarda Jarůška. Díky trefě domácího útočníka dospěl zápas do prodloužení. Jak viděl zápas nejproduktivnější litvínovský bek?
Chemici měli v hlavách poslední vzájemný zápas, kdy s Libercem padli vysoko 1:6. Debakl chtěli odčinit, Bílí Tygři ale byli velmi dobře připravení. Litvínov měl k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jednu nedokázal proměnit. Ve druhém dějství pálil přesně Derner, Verva se snažila manko dohnat, což se jí povedlo zásluhou Jarůška. O vítězství hostů nakonec rozhodl v prodloužení Gríger.

„Zlatý bod,“ oddychl si po utkání Ščotka. „Nebýt Denise Godly, tak zápas mohl skončit 7:0,“ nastínil vývoj bez maskovaného muže, který čelil více jak třiceti střelám. Verva vyrovnala prakticky za minutu dvanáct. „Hodil jsem to před branku a Ríša to doplácnul do brány,“ komentoval litvínovskou trefu stěžejní obránce Vervy.

„Jednoznačně nás srážely fauly,“ hledal problém v nedisciplinovanosti hráčů. Litvínov se provinil čtyřikrát, stejným počtem se předvedl i Liberec. Zajímavostí je, že ani jeden tým nedokázal početní výhodu využít. Domácí dokázali ubránit nebezpečnou libereckou přesilovku, která patří k nejlepším v lize. „Možná jsme bránili lépe, ale i přesto měl Liberec spoustu šancí,“ řekl Ščotka.

„V posledních zápasech se musíme zaměřit na obranu,“ vypověděl bezprostředně po zápase. „Budeme se věnovat videu, pustíme si klipy z dnešního zápasu. Cílem je udržení desítky,“ uzavřel Ščotka.

Celý rozhovor s Janem Ščotkou:

Zápasy - Dorost dnes

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Odehrané 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov