Tiskové zprávy 07.06.2024

Litvínov získal posilu v podobě zkušeného mistra extraligy

HC VERVA Litvínov dále zbrojí před nadcházejícím extraligovým ročníkem. Do klubu příchází zkušený dvaatřicetiletý obránce Adam Polášek, který vyztuží defenzivní řady.

Polášek začínal s hokejem ve Vítkovicích, odkud zamířil do zámoří. 145. volba Vancouveru Canucks z roku 2010 si zahrála v kanadské QMJHL, oblékala také dresy Chicaga Wolves a Uticy Comets v AHL. Po prvním angažmá ve Spartě má 191 centimetrů vysoký obránce za sebou tři štace v KHL v dresech Novosibirsku, Soči a Nižněkamsku. „Adam Polášek reprezentoval národní mužstvo na olympiádě i na mistrovstvích světa, má více než 500 startů v extralize, a navíc má velice dobré parametry. Jsme moc rádi, že se nám ho podařilo získat do Litvínova,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

Po odchodu z Ruska oblékl Polášek ještě dres finské Tappary, v posledních sezónách působil v rodných Vítkovicích, v pražské Spartě a ve Třinci. S Oceláři získal v sezóně 2023/2024 mistrovský titul, ke kterému přispěl osmi kanadskými body (2+6) v 64 zápasech. „Do litvínovské kabiny chci přinést zkušenost a vítěznou mentalitu. Těším se na další výzvu,“ říká zkušený obránce.

„Chtěli jsme ještě více vyztužit obranné řady a rozhodli jsme se pro Adama. Jde o velmi zkušeného beka s bohatou kariérou, proto věříme, že nám pomůže na ledě i v kabině. Nadále ještě hledáme ofenzivního beka s velkým využitím v přesilových hrách,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov:

Brankáři: Matej Tomek, Šimon Zajíček.

Obránci: Marek Baránek, Kevin Czuczman, Kristaps Zile, Ondřej Baláž, František Gajdoš, Adam Polášek, Denis Zeman.

Útočníci: Martin Havelka, Nicolas Hlava, Ondřej Jurčík, David Kaše, Petr Koblasa, Matěj Maštalířský, Matúš Sukeľ, Andrej Kudrna, Jan Šprynar, Josef Jícha, Michal Gut, Matěj Pekař.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >