Rozhovory 03.08.2023

Matej Tomek: Litvínovu chci oplatit důvěru. Do zápasů půjdeme na 120 procent

Litvínovský brankář Matej Tomek se s týmem připravuje na svou druhou sezónu v černožlutém. Jak probíhalo rozhodování o novém angažmá, jaké má vyhlídky do nového ročníku a jakou výstroj plánuje do nové sezóny? Dozvíte se v článku níže.

V ročníku 2022/2023 odchytal Tomek v litvínovském dresu 16 utkání, v základní části si připsal vysokou úspěšnost zákroků (93,1 %). V klubu ho nyní čeká druhá sezóna. Samozřejmě jsem rád, že v klubu budu pokračovat. Je skvělé, že jsme dohodli na pokračování spolupráce a že se Zajdou můžeme navázat na výkony z konce minulé sezóny," říká slovenský strážce tří tyčí. „Litvínov byl pro mě první volbou, klub mi pomohl, když jsem nebyl v lehké situaci. Tímto bych jim důvěru chtěl oplatit," dodává.

Brankářský tandem bude Tomek tvořit s mladším parťákem Šimonem Zajíčkem, záda jim bude krýt třetí brankář Lukáš Klika. „Do sezóny jdeme s tím, že žádná pozice není garantovaná a musíme si to vychytat sami. Týmu chceme samozřejmě pomoci k co největšímu počtu bodů. Ať už to budu já, nebo Zajda, tak vím, že zápasy odchytáme na 120 procent," říká Tomek. „Se Zajdou jsme oba mladí gólmani a oba chceme podávat co nejlepší výkony. Tato zdravá konkurence nás může posouvat pouze vpřed," zakončuje.

Celý rozhovor s Matejem Tomkem si můžete pustit zde:

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov