Klub 20.08.2024

Matúš Sukeľ a Kristaps Zīle zabojují o účast na olympiádě

Slovensko a Lotyšsko se na přelomu srpna a září účastní kvalifikace na zimní olympijské hry, které se budou konat v roce 2026 v Miláně. Litvínov bude mít v kvalifikaci dva zástupce - kapitána Matúše Sukeľa a obránce Kristapse Zīleho.

Slovensko čekají tři souboje v Bratislavě

V květnu se svěřenci Craiga Ramseyho probojovali do čtvrtfinále mistrovství světa, nyní je čeká další těžká výzva. Během kvalifikace na olympijské hry v Miláně je čekají souboje s Rakouskem, Maďarskem a Kazachstánem, ze čtyřčlenné tabulky se do Milána podívá první tým. Všechna tři utkání jsou na plánu v rozmezí čtyř dnů. Litvínovský kapitán Matúš Sukeľ ani tentokrát nechybí ve slovenském výběru a naváže tak na svou bohatou kariéru s dvojramenným křížem na hrudi.

29. srpna 18:00 Slovensko - Rakousko
30. srpna 18:00 Maďarsko - Slovensko
1. září 18:00 Slovensko - Kazachstán


Lotyšsko se zocelí s Dánskem, kvalifikaci odehraje v Rize

Také Lotyši nechybí v kvalifikace na milánskou olympiádu. Součástí jejich obranných řad bude již tradičně litvínovský obránce Kristaps Zīle, který byl povolán trenérem Harijsem Vītoliņšem do 34-členného lotyšského výběru. Narozdíl od Slovenska odehrají Lotyši dvě přípravná utkání s Dánskem, po kterém proběhne zúžení kádru. Během následující kvalifikace poté vyzvou Slovinsko, Ukrajinu a Francii.

29. srpna 19:00 Lotyšsko - Slovinsko
30. srpna 19:00 Ukrajina - Lotyšsko
1. září 19:00 Lotyšsko - Francie

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >