Preview A-tým 19.09.2022

O první body v úterý na jih Čech

V předehrávce 4. kola vyzvou chemici na jihu Čech českobudějovický Motor. Zatímco Vervě se úvodní dva duely nevydařily, Jihočeši se dvakrát radovali z výhry. Kdo bude šťastnější do třetice v nové sezóně? Zápas začíná v úterý v 17:30.

Vstup do sezóny se oběma úterním soupeřům vydařil zcela rozdílně. Verva nejprve v prvním zápase nového extraligového ročníku v pátek nestačila na domácím ledě na vítkovickou Rideru. Chemikům zatápělo především americké útočné duo Mueller - Krieger. Prvně jmenovaný dvakrát skóroval, druhý měl pro změnu primární asistenci na všechny tři branky hostů. Góly Andreje Kudrny, který vyrovnával na průběžných 1:1, ani Šimona Stránského, který v přesilovce snižoval na 2:3, nakonec na zisk bodů nestačily. 

V neděli pak Litvínov vyjel na první venkovní zápas do pražské O2 arény, kde byl dvě třetiny lepším týmem, mezi 50. a 55. minutou si však hráči v černém vybrali slabší chvilku, během níž třikrát inkasovali. A protože na pozorně chytajícího Jakuba Kováře v brance Sparty nikdo recept nenašel, odjížděli chemici i ze druhého utkání v sezóně bez bodů. 

"My jsme drželi padesát minut, pak jsme bohužel začali nepochopitelně chybovat. Byly tam hrozné chyby v obranném pásmu, soupeř to potrestal a proto jsme prohráli," komentoval Vladimír Růžička výsledek nedělního utkání. "V pátek i proti Spartě byl po dvou třetinách remízový stav. My pak ale dostaneme gól a mně trošku připadá, že se z toho sesypeme," dodal hlavní kouč. "Chyběla nám produktivita, měli jsme zvládnout přesilové hry a dostat se do vedení. Zápas by dopadl obráceně," tuší obránce Patrik Demel, během jehož vyloučení padla rozhodující branka zápasu. "Musíme na tom zapracovat, abychom využívali gólové příležitosti v dalších zápasech. Utkání následují v rychlém sledu, už v úterý nás čekají České Budějovice. Musíme se na to připravit, nastavit si to v hlavě a jít na led s tím, že chceme tři body," dodává obránce se zkušenostmi ze zámořské univerzitní soutěže.

Z kabiny hostů

Naopak České Budějovice dosud neokusily hořkost porážky. I přes velké změny v kádru oproti loňské sezóně rozehráli svěřenci trenéra Jaroslava Modrého nový extraligový ročník na výbornou. Na úvod porazili mistrovský Třinec na jeho ledě 0:2 po brankách Mikuláše Hovorky a Martina Hanzla v prvních 10 minutách utkání. Pro mladého obránce Hovorku to byl snový extraligový debut, první střídání, první střela a hned první a navíc vítězný gól proti loňskému mistrovi. Dominik Hrachovina v brance Motoru musel předvést úctyhodných 46 zákroků, aby vychytal první čisté konto v sezóně. 

V neděli pak Jihočeši porazili brněnskou Kometu vysoko 6:2, hattrickem se blýskl kapitán Milan Gulaš, tři asistence si připsal Lukáš Pech a exlitvínovský Martin Hanzl vedle dvou gólových přihrávek zaznamenal úspěšnost 63 % na vhazování. "Chceme navázat na to, jak jsme hráli. Není to jen o gólech, ale hlavně o práci, že taháme všichni dopředu dozadu a hrajeme přesně to, co chceme. Plníme do posledního puntíku plán, který si řekneme před zápasem, a dokážeme vyhrávat zápasy proti papírově silnějším," liboval si Milan Gulaš.

Favoritem se tedy podle aktuálních výkonů mohou zdát České Budějovice. Je ale třeba mít na paměti, že Litvínov vyhrál pět z posledních šesti vzájemných zápasů a v českobudějovické Budvar Areně zvítězil třikrát za sebou. Kdo prodlouží svou vítěznou sérii, jestli Motor tu z aktuální sezóny, nebo Verva tu z českobudějovického ledu, se dozvíme v úterý v podvečer. Zápase začíná v 17:30.


Sledujte naše nové účty na sociálních sítích: 

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >