Reprezentace 28.05.2024

OHLÉDNUTÍ: Osm plus jedna reprezentantů, Kaše mistrem světa

Mistrovství světa v Praze je u konce. A se zlatou tečkou pro český národní tým, se kterým zisk cenného kovu mohl slavit také nejproduktivnější hráč chemiků v uplynulé sezóně Ondřej Kaše. Jak si litvínovští hráči vedli během věhlasného turnaje?

Ondřej Kaše mistrem světa

Příběh jako z pohádky. Ondřej Kaše v Litvínově úspěšně restartoval svou kariéru, necelé dva měsíce po skončení extraligové sezóny navíc na Staroměstském náměstí mohl slavit mistrovské zlato s českým nároďákem. Za 10 utkání se státním znakem na hrudi nasbíral sedm kanadských bodů (3+4) k nimž přidal i vítězný nájezd z úvodního duelu s Finskem. Kašoune, gratulujeme!

Slovensko prošlo do play off, nestačilo na Kanadu

Nejvíce zástupců měl Litvínov ve slovenském národním týmu. Kapitána Matúše Sukeľa (8 zápasů, 2+2) doplnil ve čtvrté formaci Andrej Kudrna (7 zápasů, 0+1), nejnovější posila František Gajdoš (8 zápasů, 0+1) jim kryl záda z postu sedmého obránce. Matej Tomek byl dvakrát na lavičce náhradníků, ani jednou však do utkání nezasáhl.

Zile s Jaksem bojovali za Lotyšsko

Šestinásobný účastník "dospělého" MS Kristaps Zile odehrál všech sedm utkání v základní části, na ledě trávil v průměru přes 15 minut. Defenzivně laděný bek nasbíral celkem dva kanadské body (0+2). Janis Jaks se zúčastnil svého sedmého mistrovství, průměrně odehrál více než 22 minut. Stejně jako Zile nasbíral dva kanadské body za dvě asistence.

Polsko i Velká Británie se s MS loučí minimálně na rok

Na opačné straně tabulky se objevilo Polsko s Velkou Británií. Oba celky se nedokázaly udržet mezi hokejovou elitou a vrací se do nižší skupiny MS. Pawel Zygmunt odehrál všech 7 zápasů ve skupině (0+1), Liam Kirk naskočil vinou zdravotních důvodů pouze do šesti (2+2).

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov