A-tým 26.03.2021

Odměna pro produktivního beka. Obránce Jan Ščotka míří na reprezentační kemp

Souběžně s vrcholící Tipsport Extraligou startují reprezentační kempy. První začíná 30. března a litvínovská Verva na něm bude mít svého zástupce. Po Patriku Zdráhalovi přebral pomyslnou pochodeň Jan Ščotka, pro defenzivní oporu je to první nominace do dospělého výběru.
Ščotka v letošní sezoně nevynechal ani jeden duel a stal se důležitou součástí Severočechů. V základní částí posbíral 24 bodů. Díky tomu byl nejproduktivnějším obráncem Vervy, druhé místo zaznamenal Aaron Irivng s dvaceti body. Ščotkovi by mohli závidět i někteří útočníci, stejný počet bodů například svítí u Martina Hanzla.

V rámci ligového umístění obsadil Ščotka osmé místo, přestože měl stejně bodů jako olomoucký Ondrušek a sparťanský Němeček. Hráč Vervy však nastřílel více branek. Jeho formy si povšiml i Filip Pešán, a tak Ščotku pozval na první reprezentační kemp. Ten proběhne od 30. března do 1. dubna v Tipsport aréně. Poté trenéři výkony vyhodnotí, další srazy by měly proběhnout v průběhu dubna.

V druhé půlce čtvrtého měsíce změří Česká republika síly s Rakouskem. Dále reprezentanti narazí na Německo a Slovensko. Těsně před mistrovstvím světa bude Česko hostit České hokejové hry. Následně zamíří národní tým do Lotyšska.

Dokáže si Jan Ščotka vybojovat místo v reprezentaci?

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >