Rozhovory 31.08.2024

Oslabení nás dostala do problémů, ale i takové zápasy jsou, říká Jared McIsaac

​Chemici zahájili turnaj ve Švýcarsku duelem s Ambri Piottou. Týmem, který pro jednoho hráče našeho týmu není žádnou neznámou. Jared McIsaac odehrál za švýcarský klub v loňské sezóně 4 duely.

"Nedostával jsem v Grand Rapids dostatek prostoru, takže jsem se rozhlížel po změně týmu v rámci soutěže, ale k žádnému přestupu se neschylovalo. Našli jsme místo v Ambri, kde jsem strávil měsíc, odehrál pár zápasů a pořád se udržoval v kondici, a přitom trochu poznal evropský styl hokeje. Nakonec jsem se vrátil do AHL a přešel do Providence," vypráví 24letý obránce o své loňské anabázi.

I přesto, že štace v Ambri byla poměrně krátkou, střetnutí proti svým bývalým barvám Jared vnímal prestižně. "Měl jsem radost, když jsem zjistil, že proti nim nastoupíme. Rozhodně jsem si to užil, viděl jsem se s několika bývalými spoluhráči. Jen mě prostě vážně štve, že jsme prohráli," pokračuje McIsaac.

Chemici měli utkání výborně rozehrané. Snažili se být na puku, dvakrát v utkání vedli, ale nakonec vysoko prohráli. O metru sudích, který často k menším trestům odsoudil právě žlutočerné, se ale litvínovský obránce bavit nechtěl. V hodnocení se soustředil čistě na hru: "Začali jsme výborně, byli jsme silnějším týmem. Oslabení nás ale dostala do těžké situace, museli jsme řešit několik náročných situací, především ve slotu. Ale takové zápasy prostě někdy jsou a vy je musíte odehrát. Je to příprava."

Jared McIsaac ale v poslední otázce hned přeladil na pozitivnější notu. Ta se totiž týkala toho, jak si zvyká v černožluté kabině a jak se mu v Litvínově zatím líbí. "Jsem moc rád, že mohu odpovědět, že si začínám opravdu zvykat. Přece jen to pro mě byla opravdu velká změna. Kluci jsou báječní a trenéři mi poskytují výbornou podporu, abych se aklimatizoval. Líbí se mi i město, prostě zatím vše výborné. Nemůžu se dočkat, až začne ostrá sezóna a budeme hrát před plnými tribunami zápasy o body do tabulky. Na to se opravdu těším."

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >