Tiskové zprávy 01.05.2024

Posilujeme defenzivu. Do Litvínova přichází mistr Slovenska z Nitry

HC VERVA Litvínov představuje druhou posilu před sezónou 2024/2025. Na sever Čech přichází mladý obránce František Gajdoš, který v uplynulém ročníku oblékal dres slovenské Nitry, se kterou získal mistrovský titul.

Gajdoš je rodákem z Bardejova, část mládežnické kariéry však strávil v Česku. V dorostu oblékal dres Poruby, prošel také juniorkou pražské Sparty a zahrál si i třetí nejvyšší soutěž za Letňany. Po návratu na Slovensko zakotvil v Nitře, kde odehrál 125 utkání za dvě sezóny (13+40). „S Litvínovem jsme byli v kontaktu prakticky celou sezónu a cítil jsem, že o mě organizace má velký zájem. Se sportovním manažerem Tomášem Vrábelem se navíc známe ze Sparty, to také sehrálo roli. Navíc v Litvínově působí Suky, Maty a Andrej Kudrna, kteří mi Litvínov doporučili," říká František Gajdoš. „Na českou extraligu se těším, bude to pro mě nová výzva. Beru ji jako posun v kariéře,“ dodává.

Loňská sezóna byla dvaadvacetiletého obránce průlomová. Ve 49 zápasech základní části nasbíral 20 kanadských bodů, dalších 11 přidal během 18 zápasů play off. S Nitrou mohl po triumfech nad Trenčínem, Popradem, Michalovcemi a Spišskou Novou Vsí slavit zisk mistrovského titulu. „Tímto podpisem získáváme mladého a perspektivního obránce, který nám rozhodně zvýší konkurenci v obranných řadách. Věříme, že skvěle zapadne do koncepce týmu a my mu také pomůžeme k hokejovému růstu,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

„Františka znám už z působení ze Sparty. Je to hráč, který se chce neustále posouvat. Cestu v dospělém hokeji si musel vyšlapat a prosadit se, a loni už dokonce nastoupil na mistrovství světa. Věříme, že v něm získáváme dvoucestného beka, spolehlivého dozadu zároveň s jednoduchou a přesnou hrou na puku. A zároveň hráče, který bude naplňovat potenciál a zlepšovat se,“ říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Mladého obránce budou moci litvínovští fanoušci sledovat už během reprezentačního srazu Slovenska, Gajdoš doplnil výběr Craiga Ramsayho v Žilině pro přípravný zápas před Mistrovstvím světa s Polskem.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov