A-tým 05.06.2023

Šimon Zajíček podepsal víceletý kontrakt

Třetím brankářem pro nadcházející sezónu bude mladý Lukáš Klika, který přechází z juniorského týmu.

O situaci v brankovišti jsme fanoušky informovali už v dubnu, nyní dochází k další aktualizaci. Šimon Zajíček totiž podepsal s Vervou novou smlouvu na dva roky, jejíž součástí jsou ještě dvě roční opce. "Prakticky si Šimonovy služby pojišťujeme na čtyři následující sezóny. Je to mladý gólman, který v uplynulé sezóně odchytal velkou porci zápasů. Věříme, že jeho potenciál dále poroste a v Litvínově by se mohl stát stabilním brankářem pro delší dobu," řekl k nabídce nové smlouvy generální ředitel Pavel Hynek.

Jednadvacetiletý brankář Vervy nastoupil do rovné poloviny zápasů v základní části. Z šestadvaceti startů odešel jednou nepřekonán. Start si připsal také v posledním utkání sezóny, kdy litvínovští na domácím ledě v předkole play off prohráli s čerstvým mistrem letošního ročníku extraligy.

"Zajda momentálně patří k nejtalentovanějším gólmanům u nás. Na svůj věk odchytal velkou porci zápasů a já doufám, že tuhle svou výkonnost si udrží i v příští sezóně a potvrdí to, co do něj v Litvínově vkládáme," řekl kouč litvínovských gólmanů Zdeněk Orct už na konci dubna, když klub uplatnil na Zajíčka opci. Spokojený je i sám "Zajda": "Jsem rád, že jsem se s klubem dohodl na víceleté smlouvě. V klubu jsem velice spokojený a jsem rád, že můžu přidat další starty v litvínovském dresu."

Dvojici Matej Tomek a Šimon Zajíček bude z pozice třetího brankáře krýt záda brzy dvacetiletý Lukáš Klika, který do áčka přechází z litvínovské juniorky. V loňském ročníku DHL extraligy juniorů odchytal 31 utkání s úspěšností zásahů 92,02 %. "Lukáš s námi vloni začal letní přípravu. Svým přístupem, odhodláním i charakterem patřil k top pěti hráčům týmu. Má přístup profíka a chuť se zlepšovat, jde si za svým cílem dostat šanci v áčku. Skvělou letní přípravu pak přenesl i do sezóny, kdy nám vychytal několik důležitých výher." říká na adresu nováčka v seniorském týmu jeho juniorský kouč Jakub Petružálek.

Všem třem mužům v maskách přejeme spoustu pochytaných puků a udržených čistých kont!

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >