Klub 14.12.2022

Trenérská legenda odešla do hokejového nebe

Zimní stadion Ivana Hlinky se dnes ráno zahalil do smutku. Dorazila smutná zpráva, že nás navždy opustil legendární mládežnický trenér pan Václav Černý. Vychoval mistry světa, olympijské vítěze i šampiony Stanley Cupu.

Pod jeho rukama vyrostly hokejové legendy české i světové úrovně. Robert Reichel, Jiří Šlégr, Robert Lang, Martin Ručinský a mnoho dalších hokejistů vychoval pro extraligu, národní tým i slavnou NHL.

„Dneska už malí hrají plno zápasů, ale tihle kluci do čtvrté třídy pomalu neviděli puk. Což byla výhoda. My jen bruslili, na jedné noze, bogny, vánočky, vnější a vnitřní oblouky a teprve ve čtvrté třídě jsme začali hrát mistráky,“ vzpomínal pan Černý v roce 2018, když po 50 letech končil svou trenérskou kariéru. O rok dříve byl oceněn za svou práci také Českým olympijským výborem.

Jeho srdce dotlouklo dnes v brzkých ranních hodinách. Loučíme se s legendou, která nám všem bude velmi chybět. Jeho rodině a blízkým vyjadřujeme jménem klubu nejhlubší soustrast.

Děkujeme Vám za vše. Odpočívejte v pokoji, pane Černý.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov