Preview A-tým 26.09.2022

Úterním soupeřem Kladno

Páté kolo nového extraligového ročníku přinese v úterý souboj litvínovské Vervy s kladenskými Rytíři. Oba týmy dělí rozdíl sedmi bodů v tabulce. Povede se chemikům tento rozdíl zmenšit a zapsat první vítězství v sezóně? Zápas začíná na Zimním stadionu Ivana Hlinky od 17:30.

Verva bude bojovat o premiérové vítězství v novém ročníku extraligy. Po třech prohrách v úvodních třech zápasech vybojovali chemici v pátek proti Liberci první bod po prohře 2:3 na nájezdy. Litvínov šel v zápase 3. kola do vedení po rychlém průniku a povedené kličce Andreje Kudrny, Bílí Tygři však ještě v první třetině vyrovnali a na začátku druhé části otočili stav zápasu. Vyrovnání ale přinesla utěšená trefa Matúše Sukeľa z 28. minuty. Ve třetí části měli hosté výhodu přesilové hry 5na3 celé 2 minuty, obětavý výkon domácí obrany však další branku v síti Šimona Zajíčka nepřipustil. A protože se neujala ani přesilovka domácích v samotném závěru, zápas dospěl do prodloužení. V něm si oba týmy vytvořily několik slibných šancí, brankáři na obou stranách ale dokázali všechny střelecké pokusy zastavit. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli lepší hosté z Liberce, kteří proměnili o jeden nájezdový pokus více.

Litvínov v úterý pokračuje v sérii tří domácích zápasů v řadě. „V téhle chvíli je důležité uhrávat body všude. Samozřejmě je výhoda, že nemusíme sedět v autobusech. Ale věřím, že tým na to má. Je jedno, jestli hrajeme doma nebo venku. Začátek sezóny byl rychlý, hráli jsme čtyři zápasy za osm dní,“ řekl v pozápasovém rozhovoru kapitán Petr Straka. Díky úterní předehrávce 4. kola v Českých Budějovicích měla Verva neděli bez zápasového vytížení. Hráči však volno neměli a čekal je dopolední trénink. 

Z kabiny domácích

Nejlepším střelcem chemiků po startu sezóny je slovenský útočník Andrej Kudrna. Trefil se jak v Českých Budějovicích tak v zápase proti Liberci a po čtyřech zápasech má na svém kontě tři přesné trefy. Mezi obránci vévodí produktivitě lotyšský reprezentant Kristaps Zile s jednou brankou a dvěma asistencemi. 

V minulém týdnu trápilo dalšího lotyšského zadáka Ralfse Freibergse drobné zranění, které ho nepustilo do zápasu. Jestli se objeví v sestavě, to ukáže až zápasový den. Útočník Jiří Fronk pro změnu vypomůže prvoligové Jihlavě. V prostředí, které dobře zná, bude prozatím do středy, na zápasy v Prostějově a proti Vsetínu.

Z kabiny hostů

Kladno se aktuálně nachází na 6. místě tabulky. Rytíři dokázali bodovat v každém z dosavadních čtyř odehraných zápasů. Po prohrách s pardubickým Dynamem 4:5 v prodloužení a 4:3 v Liberci po nájezdech zvítězilo Kladno v pátek 1:3 v Brně a v neděli na domácím ledě si těsným rozdílem 2:1 Rytíři poradili s hradeckým Mountfieldem. Se vstupem do sezóny tak mohou být kladenští spokojeni.

V útoku se daří především důraznému útočníkovi Matěji Beranovi, který ve čtyřech zápasech vstřelil pět branek a přidal jednu asistenci. „Je to pro mě fantastický start sezony, ani jsem o tom nesnil,“ řekl Beran po nedělení výhře nad Hradcem Králové, ve které se postaral o obě branky Rytířů. Kladno má také jistotu v brankovišti, Adam Brízgala odchytal utkání v Brně s úspěšností zásahů téměř 97 %, kanadský gólman Landon Bow pro změnu drží po třech zápasech úspěšnost 92,50 %.

Chemiky tak nečeká nic lehkého, zastavit dobře rozjetý kladenský stroj. Z kabiny je však cítit vůle konečně naplno bodovat! Přijďte si užít úterní podvečer před státním svátkem na hokeji!


Sledujte naše nové účty na sociálních sítích:

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov