Tiskové zprávy 19.04.2022

V Litvínově pokračují obránci Strejček s Kolářem

Vedení Vervy se dohodlo na nové smlouvě s obráncem Janem Strejčkem, který na severu Čech podepsal roční kontrakt s roční opcí. Zároveň se vedení klubu rozhodlo uplatnit opci na obránce Daniela Koláře, který tak přidá další zápasy v černožlutém dresu. „Oba hráči odvedli v uplynulé sezóně dobrou práci. Pro Dana to byl první kompletní ročník v extralize. Trochu ho přibrzdilo zranění, které ho na nějaký čas vyřadilo. Po návratu předváděl dobré výkony a z toho důvodu jsme se rozhodli na něj uplatnit opci. Honza nám přišel pomoci v průběhu sezóny a mile nás překvapil. Svými výkony si vybojoval novou smlouvu a věříme, že se bude ještě dále zlepšovat,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Osmadvacetiletý zadák Jan Strejček je odchovancem litvínovského hokeje. V nejvyšší soutěži se ale výrazněji prosadil až v loňské sezóně. Uplynulý ročník začal v prvoligovém Sokolově, kde nastoupil do dvaadvaceti zápasů, ve kterých zapsal pět bodů (1+4). Poté se přesunul do Litvínova. V černožlutém dresu odehrál sedmatřicet zápasů s bilancí osmi kanadských bodů (4+4). „Honza mě hodně překvapil, patřil v naší obraně k pilířům tvrdé hry. Nebojí se podpořit útok, nebojí se hrát do těla a je obětavý. Hodně se mi líbil a myslím si, že si svými výkony jednoznačně řekl o nový kontrakt,“ říká hlavní trenér Vladimír Růžička.

Devětadvacetiletý Daniel Kolář má za sebou první kompletní sezónu v dresu Vervy. Celkem nastoupil do devětadvaceti utkání a připsal si tři asistence. Dva zápasy odehrál i v Chance lize za Duklu Jihlava, ze které přišel na sever Čech. V černožlutém dresu dosud zvládl osmatřicet zápasů a další přidá v nové sezóně. „Dan je defenzivnější typ obránce. Po skončení sezóny jsme spolu probírali, že bych od něj chtěl, aby trochu více přitvrdil svou hru, protože je velký a silný. Chceme trochu změnit herní styl, hrát tvrději, vyhrávat osobní souboje a v tom by nám měl pomoci,“ uzavírá Vladimír Růžička.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov