Tiskové zprávy 04.09.2024

V nové sezóně chceme navázat na úspěch z loňského roku

Litvínovský hokej čeká již 66. ročník v nejvyšší soutěži bez přerušení. V loňském roce se HC VERVA Litvínov umístil na celkovém čtvrtém místě po skvělém výsledku v play off a zaznamenal tak nejlepší výsledek od mistrovského titulu z roku 2015. S novými tvářemi v podobě Adama Poláška, Jareda McIsaaca, Filipa Sandberga, Františka Gajdoše, Matěje Pekaře, Lukáše Vopelky či Maxima Čajkoviče nyní chemici chtějí navázat na úspěch z předešlé sezóny.

Litvínovský kádr prošel v létě několika změnami, kromě zmíněných nových posil bylo klíčové udržení nejproduktivnějšího hráče loňské sezóny a čerstvého mistra světa Ondřeje Kašeho. „Navázat na skvělý loňský ročník bude bezpochyby náročné. V týmu však zůstalo jádro lídrů a povedlo se nám přivést zkušené hráče typu Adama Poláška či mladší hráče, kteří se budou rvát o větší roli. Věříme, že tato kombinace nám opět umožní se prezentovat hokejem, který jsme předváděli v loňském ročníku a že s sebou strhneme všechny fanoušky a celý region,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Rád bych poděkoval majiteli klubu ORLEN Unipetrol a také klubovým partnerům, bez jejichž pomoci by nebyla extraliga v Litvínově udržitelná. Klub je finančně zajištěn a my jsme připraveni čelit novým výzvám, které nadcházející extraligový ročník přinese,“ dodává.

Třetí extraligový ročník bude mít Litvínov na lavičce stejné trenérské trio – hlavního trenéra Karla Mlejnka i letos doplní asistenti Robert Reichel a David Kočí. Ti by měli mít k dispozici 25 hráčů, dva brankáře doplní osm obránců a patnáct útočníků. „Naší prioritou je koncepčně stavět na základech, které jsme v posledních dvou sezónách budovali. Pevně věříme, že nové akvizice zvýší naši konkurenceschopnost napříč ligou a zároveň nám dodají potřebnou šířku kádru, abychom byli schopni reagovat na případné absence v průběhu sezóny,“ říká hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek.

Verva v přípravě vyzkoušela několik nových jmen a mladých hráčů z druhé nejvyšší české soutěže. „Nesmíme zapomínat na portfolio mladých hráčů, kteří působí formou střídavých startů v nižších soutěžích a objevili se u nás během přípravných utkání. V případě potřeby jsme připraveni je v extraligových zápasech využít,“ zakončuje sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >