Preview A-tým 01.11.2021

V úterním duelu vyzve Verva pardubické Dynamo

V 21. kole se chemici vydají na led Pardubic, kde je čeká náročné utkání. Po posledním vzájemném zápase mají Litvínovští co napravovat, ve druhé třetině totiž inkasovali šest branek a o vítězi utkání bylo rozhodnuto. Klání na ledě Pardubic začíná v 18:00 hodin.

V předchozím duelu narazila Verva na Jágrovu družinu. Svěřenci Vladimíra Országha měli povedený vstup do zápasu, kdy v 7. minutě našel recept na kladenského brankáře Giorgio Estephan, o minutu později navýšil kapitán Viktor Hübl. Byť se Rytířům v závěru první periody podařilo snížit zásluhou Ticháčka, pár okamžiků před sirénou se prosadil kanonýr Richard Jarůšek. Druhé dějství už bylo v roli Kladna, které dokázalo srovnat a do závěrečné dvacetiminutovky se šlo za vyrovnaného stavu 3:3. Tři minuty po začátku poslední části zaznamenal premiérovou trefu letošní sezony František Gerhát.

Do zápasu s Dynamem nastoupí litvínovští hokejisté s 22 body a nachází se na 13. místě tabulky. Se stejným počtem bodů se nad chemiky nachází karlovarská Energie. Kanadskému bodování černožlutých velí Richard Jarůšek, na druhé příčce se nachází Patrik Zdráhal a třetí pozici obsadil Giorgio Estephan. V brankovišti dostává přednost Denis Godla s úspěšností 90,68%. Záda mu kryje Šimon Zajíček s 83,12%.

„Jsem rád, že ve třetí třetině ukázali kluci charakter a dokázali to zvrátit. Přesto je tam moc věcí, které musíme zlepšit. Dnešní hokej je o bruslení, osobních soubojích a o tom, abychom byli v dobrých pozicích, a to jsme většinu zápasu neměli. Dvakrát nás podržel brankář Denis Godla. Důležité jsou pro nás tři body, abychom se odrazili dále,” zhodnotil vítězné klání nad Kladnem Vladimír Országh.

Pardubice se v tabulce nachází na příznivnější pozici. S celkovou bilancí 13 vyhraných zápasů a 35 body jim patří 3. místě v tabulce. Naposledy se Dynamo utkalo s Vítkovicemi. Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, ale v sedmé minutě se Rideře zadařilo a otevřela skóre zápasu. Po dvaceti minutách hry vedly Vítkovice 1:0. Ve druhé části oba týmy zaznamenaly po jednom gólu, za Pardubice se prosadil Matěj Blümel. V závěrečné dvacetiminutovce Ridera odskočila na rozdíl další dvou branec a Dynamo padlo na vítkovické půdě 4:1. Kanadskému bodování v Pardubicích velí Robert Říčka s 18 body. Následuje David Cienciala s 16 body na kontě a na třetím místě je Juraj Mikuš, jenž se zasloužil o 13 bodů.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >