Preview A-tým 25.01.2024

Začíná poslední čtvrtina základní části. Litvínov vyzve Pardubice

Ve 40. kole proti sobě nastoupí čtvrtá Verva a vedoucí Dynamo. Litvínov má doma obrovskou sílu, Dynamo ladí po vyhazovu trenéra Václava Varadi před play-off formu. Do konce základní části zbývá odehrát 13 kol. Který z týmů zvítězí a připíše si důležité body pro výchozí pozici do vyřazovací části sezóny? Přijďte černožluté borce proti lídrovi tabulky podpořit na Zimní stadion Ivana Hlinky od 17:30.

Z pohledu prvního Dynama

Pardubice před týdnem šokovaly celou ligu zprávou o konci trenéra Václava Varadi, který měl s týmem platnou smlouvu až do roku 2028. Po neshodách jej musel v roli hlavního kouče nahradit jeho asistent Marek Zadina. Po návratu ze stříbrného Spenglerova poháru, tedy po novém roce, se vrátily na čelo tabulky před Spartu, která v posledních zápasech ztrácí. Aktuálně mají na kontě 88 bodů.

Poslední duel odehráli pardubičtí na jihu Čech s Motorem. České Budějovice vedly nejprve 2:0 a poté 3:2. Byly to ale Pardubice, kdo bral po 60 minutách tři body za výhru 4:3. Deset minut před koncem dokonal obrat v přesilové hře Tomáš Hyka. „Měli jsme dobré hned první střídání, ale po ztrátě puku nás o chvíli později soupeř potrestal, a v naší přesilovce jsme později dostali další gól. Na to si musíme dát pozor, ale bylo super, že jsme se vrátili do zápasu ještě v té samé přesilovce. Myslím si, že výkon v první třetině byl od nás přesto povedený. Naopak druhá třetina se nám nepovedla. Tam jsme měli spoustu ztrát. Z našeho pásma jsme pouze čipovali kotouče ven a soupeř nás pak dostával pod tlak. Ve třetí třetině jsme ten zápas otočili a posledních 12-13 minut hráli velmi dobře systémově. Soupeře jsme nepouštěli k nám do pásma a zvládli jsme to, za což bych chtěl týmu poděkovat. Tady je to vždy hodně těžké a my získali 3 body," chválil dovedenou práci svých svěřenců hlavní trenér Marek Zadina.

Nejproduktivnějším hráčem Pardubic je celkově čtvrtý nejproduktivnější hráč ligy Lukáš Radil (19+18). Ihned za ním je pátý nejčastěji bodující hráč soutěže Lukáš Sedlák (18+18).

Z domácí kabiny

Litvínov je na domácí půdě nejlepším týmem extraligy. Z 21 odehraných utkání před černožlutým publikem Verva nebodovala pouze dvakrát, s Hradcem Králové a s Karlovými Vary. Jinak posbírala 51 bodů se skóre 87:55. Celkem sídlí na čtvrté příčce s 68 body a skóre 124:116.

Poslední utkání odehráli chemici doma proti Olomouci. V utkání bylo k vidění hned 17 dvouminutových vyloučení a jeden osobní trest do konce utkání pro hostujícího Jakuba Orsavu, který byl potrestán za naražení Davida Kašeho na hrazení. Litvínovský playmaker po tvrdém zákroku utkání nedohrál. Pod vítězství 4:1 se nejvíce podepsali dvougólový Petr Koblasa, dvoubodový Ondřej Kaše a skvěle chytající Šimon Zajíček, kterému za záda propadla pouze jedna střela z 25 pokusů. „Zejména v úvodu zápasu jsme předvedli diametrálně odlišný výkon od našich obvyklých venkovních utkáních. V cestě nám stál vynikající brankář hostů, který v první třetině pochytal tři tutové branky. Chtěli jsme zůstat u naší hry a troufám si říct, že se nám to dařilo. Trochu nás mrzí závěr utkání, kde jsme ve třetí třetině nakoupili asi tři oslabení. Toho bychom se chtěli a musíme se toho vyvarovat. Před samotnou poslední čtvrtinou je to pro nás povzbuzení proti organizovanému a velmi tvrdě a důsledně hrajícími soupeři. Tří bodů si ceníme,“ zhodnotil zlepšený výkon týmu hlavní trenér Karel Mlejnek.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je zároveň třetí nejlépe bodující hráč soutěže kapitán Ondřej Kaše(18+22), který se aktuálně o nejlepšího střelce Chezy dělí s Petrem Koblasou. David Kaše (11+22) je nejlepším asistentem týmu. Neopomenutelnými stavebními kameny litvínovského útoku jsou také Jindřich Abdul (12+20), Nicolas Hlava (14+13) a Liam Kirk (13+10).

Vzájemné zápasy

První vzájemný zápas byl zároveň prvním zápasem aktuálního ročníku soutěže. Pardubice v něm na domácím ledě zvítězily 5:1. Dále se celky utkaly ve 14. kole, po kterém šla Verva díky výhře 4:1 na první místo. Naposledy ke střetu došlo ve 27. kole, kdy Litvínov s výrazně oslabenou sestavou přehrál Pardubice 4:2. Pardubice doposud prohrály po šedesáti minutách pouze třikrát, z toho dvakrát s Litvínovem.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov