Zápasy 24.11.2015

Dva body i z Pardubic! Litvínov obrátil zápas

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
Nepříznivé stavy 0:2 a 2:3 nezlomily Vervu v Pardubicích, odkud se po dvou brankách Piroše, jedné Lukeše a nájezdu Hanzla odváží cenné dva body. Třetí výhra venku v sezóně, blýská se na lepší časy?
23. kolo, 24.11.2015
Tipsport arena, Pardubice
3:4sn
2:0, 0:2, 1:1 - 0:0, 0:1

Pardubice

Maxwell – Gregorc, Šeda, Čáslava, Štajnoch, Ščotka, Bokroš, Havlík, Nedbal – Svoboda, Redenbach, Marcinko – Sýkora, Nahodil, Rolinek – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Šimun, Kaut, Moučka. Připraven Vejmelka. Trenéři Král a Zadina

Litvínov

Janus – Kubát, Chaloupka – Baránek, Pavelka - Frolo, Pavlík – Jánský, Hübl, Lukeš – Válek, Hanzl, Trávníček – Havlíček, Piroš, Hořava – Smolka, Gerhát, Jurčík (od 21. třetině změněná sestava). Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr
Branky a nahrávky: 4. Čáslava (Nahodil, Sýkora), 20. Marcinko (Redenbach), 44. Nahodil (Sýkora, Nedbal) – 22. Piroš (Pavlík), 26. Piroš (Válek, Pavelka), 51. Lukeš (Pavlík, Hanzl), nájezd Hanzl Rozhodčí: Šindler a Hejduk Vyloučení: 2:6 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0 Zásahy: Maxwell 21 - Janus 20 Diváci: 7014
Brandon Maxwell odchytal i přes porážku 1:2 velmi dobré utkání v Liberci, zapsal v něm šedesát úspěšných zásahů! A tak nebylo divu, že dostal příležitost i v úterním utkání. Verva nasadila do hry stejné hráče jako proti Chomutovu.

Jen tři ubráněná oslabení mohl Litvínov zapsat do pozitiv první třetiny. Bohužel sám nehrál přesilovku ani jednu a co víc, před i po trestech svých hráčů inkasoval. Poprvé hned z prvního vážnějšího rychlého útoku domácích, kterým se do sestavy vrátili Rolinek a P. Sýkora.

Předtím mohl otevřít skóre Smolka. Lukeš se hned na po gólu dostal v útočném pásmu k puku a protože měl dost času, tak hledal ještě Hübla, který by mohl zakončit do odkryté klece. Nic z toho ale nebylo. Stejně jako ze střely Baránka, kterého uvolnil Piroš.

Janus chytil v oslabení dvě šance Tomáškovi, pouhých patnáct vteřin před přestávkou ale inkasoval podruhé, když se k jím vyraženému puku dostal Marcinko.

Druhá část, to už byla jiná káva, a nejen proto, že se v ní poměr vyloučených srovnal na 1:1. Verva vytáhla nečekaný trumf, Kamil Piroš v rozmezí čtyř minut svými prvními góly v sezóně srovnal stav!

Trenéři o pauze změnili sestavu, do první formace se místo Lukeše, který hrál pak s Hořavou a Hanzlem, posunul Trávníček. A první střídání nově složeného Pirošova útoku (s Válkem a Havlíčkem) přineslo gól. Po Pavlíkově střele od modré čáry se Piroš prosadil k úspěšné dorážce.

Vzápětí mohlo být srovnáno, kdyby Jánský v šanci raději střílel a nepřihrával. Pak první zahřál pardubickou polovinu trestné lavice Čáslava. Po skončení přesilovky a kolmé přihrávce ujeli dva na jednoho Válek s Pirošem a sehráli situaci dokonale, 2:2!

Litvínov ožil, často střílel, ale domácí postupně také zvedli hlavu. Nicméně při Lukešově vyloučení se přes defenzívu soupeře téměř k ničemu nedostali.

Třetí část začala z litvínovské strany dobře, o to větším úderem byl průnik Nahodila, který v první fázi ještě gólem neskončil, ale při druhém ataku vzápětí už ano, 3:2.

Dvě minuty na to Litvínov špatně střídal, ale v následném oslabení se ubránil. Faul Svobody poskytl hostům teprve druhou přesilovku v zápase. Branku nepřinesla, ale v 51. minutě už gól padl. Po dlouhém pobytu v útočném pásmu nabil nakonec na modrou Pavlík Lukešovi a bylo srovnáno, 3:3!

Závěr Verva zvládla s vervou i s přehledem, zaslouženě vybojovala bod. V prodloužení se hrálo spíše opatrně a tak znovu disciplína, které se HCVL nebojí - nájezdy!

Uspěl jediný, poslední hráč na ledě - Robin Hanzl, a zase bekhendovým blafákem. Janus zůstal podruhé za sebou neprůstřelný, tentokrát proti Nahodilovi, Redenbachovi a Tomáškovi.

Body zvenku, body cenné! Zejména, když se zápas zpočátku nevyvíjel dobře. Třetí výhra venku po Varech a Spartě. Nezanedbatelné také je, že ztráta na Pardubice se snížila na čtyři body.

A teď v neděli PKH derby číslo 2!

Ohlasy

Pardubice
Richard Král: "Byl to důležitý zápas, hrálo se prakticky o šest bodů. Chtěli jsme ho zvládnout za každou cenu... Povedla se nám první třetina, bohužel jsme nevyužili nabídnuté přesilovky. I tak bylo vedení 2:0 po první třetině výborné. Nabádali jsme hráče, že nesmí polevit, přesto jsme Litvínovu darovali hrubými chybami dva góly. Třetí třetina už byla lepší, zase jsme se dostali do vedení a mohli přidat i další gól, ale naopak jsme lacino inkasovali. V nájezdech vyhrál lepší tým, Litvínov má na ně šikovnější hráče. Pro nás je to ztráta a jsme nespokojení."
Litvínov
Ondřej Weissmann: "Jsem rád, že si odvážíme dva body, pro nás jsou v současné situaci hodně důležité. Utkání pro nás nezačalo dobře, po hrubých chybách jsme prohrávali 2:0. Cením si toho, že mužstvo zabralo. Ve druhé třetině jsme byli lepší, vytvářeli si šance a nepříznivý stav srovnali. Ve třetí třetině nikdo nechtěl udělat chybu, hrál se opatrnější hokej. Při nájezdech se štěstí přiklonilo k nám."
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
32 Jaroslav Janus 3 20 0
Související články
Zápasy 24.11.2015

Dva body i z Pardubic! Litvínov obrátil zápas

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost dnes

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Odehrané 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov