Zápasy 28.02.2016

Albi ještě jeden! Kristian Reichel rozhodl PKH derby

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
Nejmladší hráč na ledě dvěma góly rozhodl podkrušnohorské derby Vervy Litvínov a Energie Karlovy Vary! Kristian Reichel se trefil v první i druhé třetině. Na Vachovcovo snížení odpověděl v závěru Filip Pavlík
This text will be replaced


50. kolo, 28.2.2016
ZS I. Hlinky, Litvínov
3:1
1:0, 1:0, 1:1

Litvínov

Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík - Frolo, Gula - Jánský, Hübl, Gerhát - Martynek, Hanzl, Trávníček - Duda, K. Reichel, Hořava - Jurčík, Válek, Piroš. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr

Energie KV

Závorka – Bičánek, Dvořák, Tomeček, Benák, M. Rohan, Redlihs, Baránek – Huna, Haščák, Vachovec - Svoboda, Marosz, Rachůnek - Bartek, Kůs, Koblasa - V. Tomeček, Osmík, Gorčík. Připraven Habal. Trenéři Mlejnek, Antonik a Kněžický
Branky a nahrávky: 5. Reichel (Kubát), 37. Reichel (Duda, Hořava), 59. Pavlík (Kubát, Hořava) – 41. Vachovec Rozhodčí: Šír a Hrubý Vyloučení: 5:7 Využití: 2:0 Oslabení: 0:0 Zásahy: Petrásek 17 - Závorka 25 Diváci: 4176
Návrat Robina Hanzla do sestavy Vervy, ve které pro zranění chyběl Lukeš a stále Doležal, to byla overtura zápasu z domácí strany. Hned v první minutě měla první formace s Jánským, Hüblem a Gerhátem šanci z dorážky zblízka.

V 5. minutě se domácí dočkali otevření skóre, přečíslení tři na jednoho skončilo brankou. Reichel se do poslední chvíle snažil přihrát, pas neprošel, ale puk se k němu odrazil znovu a hráč s košíkem jej zametl do sítě. První Reichelova branka v Litvínově a druhá v sezóně. Nemělo zůstat jen u ní, jak si přáli diváci. V 10. minutě po letech oživili litvínovské skandování: "Albi ještě jeden!"

Trávníček pak v šanci hledal nejvhodnější okamžik ke střele a snažil se vylákat Závorku, nic z toho nakonec nebylo. Benák poslal v 8. minutě puk do hlediště, v přesilovce pěkně pálil Pavlík. Reichela fauloval Bičánek, tři minuty na to se jako první domácí hráč provinil nedovoleným zákrokem Kubát, ale skóre se neměnilo, ani když v oslabení ujel Jurčík a mírně křižován pálil včas a tvrdě, jenže těsně vedle.

Domácí vyhráli první část zaslouženě, byli aktivnější a mohlo je mrzet, že nepřidali druhý gól.

Povedlo se po změně stran a znovu se prosadil mladík Reichel. Druhá třetina začala další přesilovkou HCVL (21. Huna), agilní Reichel měl šanci po průniku otevřeným středem obrany. Závorka zlikvidoval i Hanzlovu možnost a zmařil radost Jánskému po jeho pěkném uvolnění. Dudův, Benákův, Chaloupkův a Maroszův trest stavem nepohnuly, ale vyseknutí hole protihráče varským Maroszem už ano. Před zraky svých rodičů se Kristian bekhendem trefil přesně, 2:0.

Třetí část začala pro Vervu nejhůř jak mohla, Vachovec prostřelil Petráska a hosté ožili. Hráli dvakrát v početní výhodě (44. Gula, 52. Frolo), ale Litvínov se ubránil. Ve 48. minutě pokoušel Reichel hattrick, ale netrefil skákavý puk.

V polovině třetiny žlutým zatrnulo, do šance se dostal Marosz, vylákal Petráska z branky ale z úhlu ji pak netrefil. V 57. minutě zakončoval z přečíslení neúspěšně Trávníček a o minutu později si Energie zavařila špatným střídáním, hrála v šesti. V přesilovce napřáhl zdálky Pavlík a trefil parádně. Rozhodnuto, 3:1.

Litvínov ukončil sérii pěti porážek a vrátil se na tři body za dvanácté Pardubice. Posledním Varům odskočil na šest bodů.

"Do Olomouce pojedeme vyhrát," řekl zadák Filip Pavlík. "Problémy s gravitací při mé oslavě druhé branky? Nevím, trochu mi tam podklouzla noha. Radost jsem měl velikou," zářil po utkání hrdina večera Kristian Reichel.

Ohlasy

Litvínov
Jiří Šlégr: "Oproti zápasu v Pardubicích jsme si dnes uvědomili, že musíme jít víc do střel, o to jsme se snažili. První gól sice byl štastný, ke Kristianu Reichelovi se to odrazilo zpátky poté, co se snažil nahrávat a měl pak už otevřenou bránu. Pro tak mladého kluka paráda. Dva góly z přesilovek, to je samozřejmě dobrá známka, přesilovky jsou dnes rozhodující věc v zápasech. Dva góly 17-letého kluka nás těší, je to něco do budoucnosti klubu. Ale hlavně nás těší výhra. Teď musíme jít dál. Zranění Franty Lukeše? Půjdeme asi den ode dne a uvidíme, nemyslím si, že by to bylo něco vážného, ale dnes to prostě nebylo na to, aby nastoupil."
Energie KV
Mikuláš Antonik: "Já budu stručný. První gol jsme dostali po chybě, kdy jsme propadli v útočném pásmu soupeře, ten nám odjel tři na jednoho a dal prvního góla. Potom další věc, která to rozhodla - měli jsme přesilové hry, které jsme nedokázali využít, zatímco soupeř využil dvě a tím pádem prostě dneska ten zápas vyhrál."

Fotogalerie

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
48 Michael Petrásek 1 17 0
Související články
Zápasy 28.02.2016

Albi ještě jeden! Kristian Reichel rozhodl PKH derby

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost dnes

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Odehrané 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov