Zápasy - Dorost včera
Autor: Jakub Štěrba

Dorost se v Plzni neprosadil

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
5. kolo, 19.9.2024, Extraliga dorostu 24/25
Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
6:0
1:0, 2:0, 3:0

Plzeň

Osvald (Poustka) – Pitter, Boskovic, Kamas, Strnad, Šulan, Fiala – Fodor, Maxa (C), Tománek (A) – Stupka, Bělík (A), Matoušek – Svoboda, Blengino, Hobl.

Litvínov

Winkelhöfer (Udržal) – Babka, Šindelář, Kudrna, Postl, Müller, Bozseník – Vondráček, Klempíř, Butka, Gavrylets, Kváš, Skála, Petružálek, Gimmler, Záruba, Melančin.

Branky a nahrávky

13. Maxa (Tománek, Pitter), 30. Fodor (Pitter, Maxa), 35. Tománek (Maxa, Fodor), 48. Matoušek (Stupka, Bělík), 53. Maxa (Tománek, Pitter), 54. Bělík (Stupka, Kamas)

Statistiky

Rozhodčí:
Jílek – Tvrdík, Císař
Vyloučení:

6:1

Využití:

0:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

66

Střely na bránu:

39:30

Průběh zápasu:

0:0, 6:0

Jako první se dostal do zakončení Ivan Gimmler, jeho prudkou ránu pod horní tyčku ovšem vytáhl Osvald svou vyrážečkou. Škoda se rychle probudila, záhy měla velký tlak v útočné třetině, Jiří Kamas dvakrát střílel od modré čáry, oba jeho pokusy ovšem skončily těsně nad brankou. Další velkou příležitost měl Vojtěch Svoboda, který byl sám na hraně brankoviště, svůj bekhend ale poslal jen do připraveného betonu gólmana. Následně už se indiáni přece jen ale dostali do vedení. Po nahození od modré čáry vyplaval kotouč u zcela volného Jiřího Maxy, který záhy poslal puk neomylně do brány. Adam Klempíř mohl bleskově srovnat, svůj samostatný únik ovšem ideálně nezakončil. Neuspěl ani Jakub Petružálek, jenž byl v početní výhodě sám před brankou. A když neuspěl z nájezdu ani Jan Fodor, kterého skvěle zastavil Winkelhöfer, vedli po první třetině Západočeši o jednu branku.

Zkraje druhé periody si Škoda vytvořila tlak v přesilové hře, dvakrát střílel zejména Jan Fodor z pravého kruhu, Winkelhöfer byl pokaždé včas na svém místě. Severočeši zahrozili z brejku, na pravém křídle napřáhl Jakub Petružálek, Osvald měl co dělat, nakonec jeho ránu na poslední chvíli vykopl svým betonem. Záhy se Jaroslav Hobl prodral na levém křídle až před gólmana, tomu chtěl puk propasírovat do sítě mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. V polovině zápasu se indiáni dočkali druhé trefy, Pitter z pravého kruhu vrátil hrací předmět na osu hřiště, kde byl volný Jan Fodor, jenž ho následně bleskově uklidil do sítě. O pět minut později domácí svůj náskok ještě navýšili. Kapitán Jiří Maxa obdržel přihrávku do jízdy na pravé straně, jeho střelu Tomáš Winkelhöfer pouze vyrazil a pohotový Matěj Tománek poté puk dorazil do prázdné brány. Poslední možnost ve druhé části měl Dario Blengino, z osy hřiště však těsně minul.

Poslední část odšpuntoval svou ranou z ostrého úhlu Václav Pitter, Tomáš Winkelhöfer si poctivě hlídal svou bližší tyč. Hosté odpověděli ranou od modré čáry, cíl ovšem nenašli. Vzápětí dvakrát zahrozil Šimon Bělík, ale na Winkelhöfera si nepřišel. Až poté se domácí dočkali další trefy, indiáni se dostali do rychlého brejku dvou na jednoho, Filip Stupka našel před zcela prázdnou bránou Eliáše Matouška, který to měl již jednoduché. A to stále Plzeň neměla dost! Jen o pár minut později Matěj Tománek obdržel pas mezi kruhy, následně puk ještě přiťukl před branku Jiřímu Maxovi, který ho bekhendem uklidil přesně k tyčce. O minutu později Stupka ve středním pásmu předložil puk do jízdy Šimonu Bělíkovi, který se posléze z levého kruhu trefil fantasticky do šibenice. V samotném závěru už se hrálo pouze o čisté konto pro Václava Osvalda, což se domácím povedlo. Škoda Plzeň rozdrtila na svém ledě Litvínov vysoko 6:0, podruhé za sebou nedostala ani branku.

FOTO: Jindřich Jager.

Ohlasy

Plzeň
Trenér: Michal Straka
První třetina byla z naší strany špatná, tam jsme byli hrozně nepřesní. Litvínov jel dvakrát sám na brankáře, kdyby z toho byla branka, tak zápas mohl být zcela jiný. Nedáme si v tom říct, i na Spartě to v tomto směru bylo podobný. Následně se hra zlepšila, vstřelili jsme pěkné branky a zaslouženě vyhráli. Do dalších zápasů se musíme více zaměřit na té první třetiny, v sobotu se Slavií by se nám to totiž nemuselo vyplatit.
Litvínov
Trenér: Robert Kaše
Dneska jsme prohráli zaslouženě, Plzeň byla ve všech soubojích a činnostech důraznější. Nám příliš nevoní hra do těla, což jsme tu zjistili z přátelského utkání, od začátku na nás Plzeň vletěla, čímž nám vše rozbourala. Nemáme příliš důrazný mančaft, máme tu menší kluky, kteří opakuji nevoní hra do těla. Postupem času jsme se začali spíše bát, soupeři navíc narostla křídla, přehráli nás a výsledek jen nakonec takový, jaký je.
20.kolo
4:2
(1:1, 1:0, 2:1)
Statistiky
# Jméno a příjmení P G A B +/- TM
18 Adam Babka O 0 0 0 -3 0
10 David Bozseník O 0 0 0 -1 2
26 Václav Butka U 0 0 0 -1 0
21 Anton Gavrylets U 0 0 0 0 0
7 Ivan Gimmler U 0 0 0 -3 0
27 Adam Klempíř U 0 0 0 -2 0
25 Tadeáš Kudrna O 0 0 0 -4 0
15 Kevin Kváš U 0 0 0 -2 0
5 Matyáš Melančin U 0 0 0 -3 0
11 Karel Müller O 0 0 0 -2 0
8 Jakub Petružálek U 0 0 0 -1 0
13 Šimon Postl P 0 0 0 -1 0
12 Dominik Skála U 0 0 0 -3 0
28 Marek Šindelář O 0 0 0 -1 0
29 Antonín Vondráček U 0 0 0 -3 0
6 Jakub Záruba U 0 0 0 0 0
Brankáři
# Jméno a příjmení Ink. Prům. Úsp.
2 Tomáš Winkelhöfer 6 6 84,6
Tabulka
# Tým Z B
1. HC Energie Karlovy Vary 27 60
2. HC Slavia Praha 27 56
3. HC ŠKODA PLZEŇ 27 54
4. BK Mladá Boleslav 27 47
5. HC Motor České Budějovice 27 45
6. Bílí Tygři Liberec 27 39
7. HC Litvínov 27 38
8. HC Sparta Praha 27 36
9. HC Tábor 27 22
10. Rytíři Kladno 27 8
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost včera

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE