Zápasy - Junioři 06.09.2024
Autor: Vojtěch Honzík

Junioři přetlačili Přerov v nájezdech!

Reportáž

Foto Reportáž
Mladí hráči Vervy se dnes poprvé v novém extraligovém ročníku představili před svými fanoušky, soupeřem byl Přerov.
2. kolo, 6.9.2024, DHL extraliga juniorů 2024/25
Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
3:2sn
2:2, 0:0, 0:0 – 0:0 – 1:0

Litvínov

Stránský – Soušek, Kubíček, Bystřický, Prokeš, Hora, Vyhlídal – Grosskopf, Postl, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, J. Bednařík, Topol, Stasjuk, J. Bednařík, Peroutka, Pospíšil.

Přerov

Vojtek – Mráček, Pala, Mozr, Bárta, Šišák, Jarmara, Škňouřil – Dobša, Koudela, Dobřecký, Netopil, Buršík, Frnka, Hlávka, Kuchta, Ozollapa, Mátl, Hanák, Nášel.

Branky a nahrávky

06:14 J. Bednařík (Pospíšil, Hora; 5/3), 10:01 Tůma (Postl, Vyhlídal; 5/5), rozh. náj. Postl.
03:37 Koudela (Pala, Jarmara; 5/5), 14:50 Šišák (4/5)

Statistiky

Rozhodčí:
Petružálek, Hlinka – Kokrment, Bertlík
Vyloučení:

4:7

Využití:

1:0

V oslabení:

0:1

Diváci:

97

Střely na bránu:

34:27

Průběh zápasu:

0:1, 2:1, 2:2, 3:2

Dnešní duel začal pěkně zostra. Již ve čtvrté minutě se dostal za obranu domácích Filip Koudela a uspěl svižnou střelou na lapačku k pravé tyči. Jenže vzápětí během chvíle museli Zubři do tří a Litvínov toho využil. Povedenou rybičku přes dva hráče z pravé strany k levé tyči vymyslel Pospíšil a Jakubu Bednaříkovi prakticky stačilo nastavit čepel. Za nedlouho poté již černožlutí dokonali obrat. Před Vojtka se protáhl zprava Postl a jeho zakončení doklepl do sítě Lukáš Tůma. Do kabin se ale nakonec přeci jenom po divoké periodě odcházelo za vyrovnaného stavu. Dokonce v oslabení totiž pláchl do úniku Marek Šišák a vyšel mu blafák do bekhendu.

Prostřední část odšpuntoval Riachl, ale zblízka bekhendem skórem nepohnul. Nevedlo se brzy na to ani Scafarimu z dobré palebné pozice z kruhu. Své štěstí zkoušel později také Bednařík, muž s maskou Přerova zakročil lapačkou. Prostřední část nakonec přinesla pouze jednu přesilovku, kterou ovšem hosté nevyužili, proto po divoké první třetině ta druhá gól nepřinesla.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Litvínov ubránil další oslabení a jen co se dostal do plného stavu, hned hrozil Tůma. Ten natáhl ke střele z vrcholu kruhu a Vojtek musel vytáhnout povedený zákrok. Oba celky si ještě vyměnily po přesilové hře, první třetina ale jako kdyby střeleckou listinu začarovala.

Rozhodnutí totiž nepadlo ani v prodloužení a o osudu bonusového bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se naopak již střelcům opět dařilo, nakonec v poměru 5:4 pro Severočechy rozhodl v sedmé sérii Ondřej Postl střelou na lapačku k levé tyči.

V dalším extraligovém kole se Verva představí hned zítra znovu před svými fanoušky, soupeřem budou Berani ze Zlína.

PŘ5
:
Statistiky
Brankáři
Tabulka
# Tým Z B
1. HC DYNAMO PARDUBICE 28 62
2. HC ŠKODA PLZEŇ 28 52
3. Berani Zlín 28 43
4. HC Litvínov 28 41
5. HC Olomouc 28 40
6. Mountfield HK, a.s. 28 39
7. HC Motor České Budějovice 28 30
8. HC ZUBR Přerov 28 29
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >