Reprezentace 04.04.2023

Chemici v národních týmech

Litvínov má hned devět zástupců v reprezentačních výběrech Česka, Slovenska, Lotyšska a Polska.

Finský trenér českého národního týmu Kari Jalonen nominoval na první část přípravného kempu před mistrovstvím světa 2023 v Rize a Tampere celkem 27 hráčů. Mezi 15 útočníky figuruje také litvínovský Šimon Stránský, který se zúčastní soustředění v Plzni a dvou přípravných utkání v Německu. V realizačním týmu reprezentace pak figuruje i trenér brankářů Zdeněk Orct.

Svůj přípravný kemp, byť označený jako neoficiální, zahájili v Bratislavě také naši východní sousedé. Jejich kanadský kouč Craig Ramsay po delším čase pozval také Andreje Kudrnu. Litvínovského útočníka, který byl střeleckým lídrem chemiků v celé sezóně. "Už před pár lety jsme si říkali, že je z něj potřeba dostat víc. Za poslední roky se z Andreje stal komplexnější hráč s dobrými parametry. Měl také výbornou hru v oslabeních," uvedl pro web slovenského hokeje na adresu litvínovského střelce Craig Ramsay. "Jsem rád, že můžu vidět kluky v týmu i okolo něj. Pozvánku jsem úplně neočekával, ale delší dobu jsem doufal, že by ještě mohla přijít. Teď jsem tady a udělám maximum, abych se probojoval do nominace na MS. To je důvod, proč je tu každý z nás," neskrýval radost z nominace Andrej Kudrna.

Ze severních Čech necestoval do Bratislavy sám. V kempu jsou také jeho spoluhráči - kapitán Vervy Matúš Sukeľ a brankář Matej Tomek. Včera zahájil přípravu také výběr Lotyšska, ve kterém nechybí obránci Ralfs Freibergs, Jānis Jaks a Kristaps Zīle.

V reprezentaci se představí také útočník Pawel Zygmunt, kterého s národním týmem Polska čekají 6. a 7. dubna dva přípravné zápasy právě proti Lotyšsku. Od 29. dubna pak začíná mistrovství světa divize I skupiny A v britském Nottinghamu. 

Všem litvínovským zástupcům držíme palce a přejeme, ať se jim v národních týmech daří.

Fotogalerie

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov