Preview A-tým 18.01.2024

Litvínov vyzve Kladno s Jágrem. Před zápasem budou uctěny klubové legendy

Ke 37. kolu zavítají na Zimní stadion Ivana Hlinky kladenští Rytíři. Půjde o střet čtvrtého celku tabulky s posledním. Litvínov má v plánu potvrdit vynikající domácí výsledky v letošní sezoně, zatímco Středočeši se budou soustředit na odlepení se od extraligového dna. Klub věnuje utkání legendám litvínovského hokeje, které v černožlutém dresu odehrály deset a více sezón. Ceremoniál se bude konat v 17:15. Úvodní buly pátečního utkání bude vhozeno v 17:30. Přijďte legendám společně zatleskat a podpořit chemiky.

Rytíři jsou poslední

Kladenští hokejisté se aktuálně nacházejí na 14. místě tabulky. Na předposlední Mladou Boleslav ztrácí bod a mají tři zápasy k dobru. Aktuální forma ale není dobrá. Kladno zvítězilo od 29. 10. pouze dvakrát. V posledních 21 zápasech porazilo jen Litvínov 3:0 a Liberec 8:4. Středočeši jsou týmem, který došel nejčastěji do nastaveného času. Do prodloužení nebo na nájezdy dospěla jejich klání ve 12 případech, z toho jen třikrát brali bod navíc. Nedávno neuspěli na nájezdy se svým největším rivalem, co se tabulkového postavení týče, Mladou Boleslaví. Poslední utkání odehráli doma s Třincem.

Rychlý vstup do utkání měli hosté. V osmé minutě vedli po trefách Pánika a Kundrátka 0:2. Domácí vrátilo do utkání využití přesilové hry z hole Jakuba Klepiše. Druhá třetina byla pro domácí veselá. Nejen, že svého soupeře přestříleli a celkově byli aktivnější, ale dokázali otočit skóre zápasu. Nejprve překonal brankáře Kacetla Martin Procházka a po 19 vteřinách také Richard Jarůšek. Jak byla druhá třetina pro domácí vzpruhou, ta třetí byla katastrofou. Třinečtí srovnali hned 17 vteřin po startu třetí třetiny z přesilovky, která se přenesla z konce druhého dějství. Vítěznou trefu zapsal Kurovský a o pojištění výsledku na konečných 3:5 se postaral svou druhou brankou Pánik.

„Ani jsme se nenadechli a po dvou střelách jsme prohrávali 0:2. Podařilo se nám vrátit do hry kontaktním gólem na konci třetiny, ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, drželi se na puku a otočili skóre. Bohužel absolutně hloupým faulem při přečíslení dva na jednoho jsme darovali soupeři přesilovku. Chybí nám i víc obětavosti, soupeř nám zblokuje každou druhou střelu a nám už se střílet ani nechce. Naopak když soupeř napřáhne, my se rozestoupíme. Dostali jsme čtvrtý a pátý gól, a i když ještě nějaké šance byly, už jsme srovnat nedokázali,“ zhodnotil průběh utkání asistent trenéra Pavel Skrbek.

Nejproduktivnějším hráčem Kladna je dvacetiletý bek Jiří Ticháček (7+25), jenž je společně s libereckým Tomášem Filippim nejlepším nahrávačem v lize. Nejlepším střelcem je lotyšský útočník Eduards Tralmaks (16) a za ním je Radek Smoleňák (13).

Verva drží nejlepší čtyřku

Litvínov je s 62 body na čtvrtém místě. Na třetí Třinec, který má o zápas méně, ztrácí pět bodů a na pátý Liberec má náskok třech bodů a jednoho zápasu k dobru. Domácí zápasy Vervě jdou. Z 19 odehraných utkání zvítězila 13x za tři body a pouze dvakrát nebodovala. V této statistice je nejlepší v lize. Po dvou venkovních porážkách na Spartě a v Brně bude chtít navázat na domácí výhry nad Třincem a Českými Budějovicemi.

Poslední utkání odehráli černožlutí v již zmíněném Brně. Utkání nabídlo spoustu šancí na obou stranách. V první třetině měla Kometa hned tři gólové šance. První zachránil těsně před čarou Janis Jaks. Druhou šanci zneškodnil skvělým zákrokem Matej Tomek, ale třetí již skončila v síti. Litvínov rychle odpověděl na začátku druhé třetiny. Poměrně nenápadně si najížděl do předbrankového prostoru David Kaše, kterého přesným pasem vybídl ke skórování Janis Jaks. Rozhodující moment zápasu přišel v 58. minutě. Nejprve projel obranou Kristián Pospíšil a Matej Tomek musel vytáhnout velký zákrok. Akce bohužel pro litvínovské pokračovala tlakem domácích, který ranou od modré čáry zužitkoval exlitvínovský obránce Jan Ščotka. Chemikům následná hra bez brankáře nevyšla a kapitán Martin Zaťovič třetí brankou definitivně rozhodl utkání.

Brno přestřílelo Litvínov 49:26 a celkově bylo v zápase aktivnější, to mimo jiné zmínil také asistent trenéra David Kočí. „Budu stručný. Kometa byla většinu zápasu lepším mužstvem. V utkání nás zuby nehty držel brankář Matej Tomek a dal nám šanci na bodový zisk. Musíme být venku důslednější. Očekávám od hráčů také větší nasazení, které dnes chybělo. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je Ondřej Kaše (17+20), který je nejlepším střelcem i nahrávačem týmu. Bodově velmi aktivními jsou David Kaše (11+19), Jindřich Abdul (11+18), Petr Koblasa (15+12), Nicolas Hlava (11+13) a Liam Kirk (13+9). Nejlépe bodujícími obránci jsou Janis Jaks (3+13) a Marek Baránek(2+11).

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >