Tiskové zprávy 25.07.2023

Marek Berka a Ondřej Baláž odcházejí na střídavé starty do prvoligové Třebíče

Litvínov po první fázi letní přípravy opouštějí obránce Ondřej Baláž a útočník Marek Berka. Oba mladí hráči v následující sezóně vypomohou v rámci střídavých startů prvoligové Třebíči. S Horáckou Slavií se na zkoušku připravuje také útočník Lukáš Stehlík.

Ondřej Baláž působil v Chance lize již vloni, kdy nastoupil do 38 zápasů v dresu sokolovského Baníku. Český reprezentant na letošní Univerziádě si v individuálních statistikách připsal 5 bodů za 2 góly a 3 asistence. Ve druhé nejvyšší české soutěži tak oblékne již třetí dres, kromě Sokolova se tři sezóny objevoval na střídavých startech v Litoměřicích.

Marek Berka se v loňské sezóně naopak ukázal v Litvínově, pod hlavním trenérem Karlem Mlejnkem dostal šanci ve 20 zápasech (0+3). Stejně jako Baláž si během střídavých startů zahrál v Sokolově (22 startů, 1+4) a také v Litoměřicích (8 zápasů, 1+5). Chance liga mu není neznámá, v dresu Třebíče naskočí již do čtvrtého prvoligového ročníku.

„Třebíč o Ondru s Markem projevila zájem, počítá s nimi do základní sestavy. Stejně si ale pozice musí oba obhajovat každým tréninkem a zápasem. Trenér Kamil Pokorný hodně dbá na systémovou hru a zodpovědnost v obraně, což klukům v jejich kariéře jen pomůže. Budeme je sledovat a můžeme je kdykoli povolat zpět," říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >