Preview A-tým 20.12.2021

Po reprezentační přestávce Verva zamíří na led lídra. Utká se s Oceláři

V rámci 33. kola Tipsport extraligy se po reprezentační přestávce Růžičkova družina vydá na led lídra tabulky, kterým jsou Oceláři. Oba dosavadní vzájemné zápasy dopadly vítězně pro Třinec, z prvního duelu brali chemici alespoň bod. Utkání začíná v 17:00 hodin.

Předvánoční čas bude ještě ve znamení hokeje. Chemici vyrazí až do vzdáleného Třince. Během reprezentační přestávky se tým mohl soustředit na silné i slabé stránky. „V útočném pásmu hrajeme po rohách a nikdo nechodí před bránu. Z rohu se góly nedávají, hráči musí chodit před bránu. Hráči to v sobě mají trochu zakódovaný, ale ono to změnit za týden nejde. Zaměřujeme se na to, hráči makají a snaží se,” uvedl v rozhovoru lodivod Vladimír Růžička.

Dle slov hlavního trenéra musí hráči zapracovat na přesilových hrách. Ze 100 početních převach dokázala Verva pouze 18krát skórovat a náleží jí tak 10. místo v tabulce. Takhle to hrát nemůžeme, přesilovky nás dostávají dolu. Nám v zápase s Libercem paradoxně pomohlo, že jsme hráli oslabení a v něm jsem dokázali rozhodnout zápas,” pokračoval v rozhovoru pro klubový litvínovský rodák v roli kouče. 

Během přestávky se vedení klubu dohodlo s HC Baníkem Sokolov na výměně. Denis Zeman míří na západ Čech, do konce sezony bude Litvínov využívat služeb Jana Strejčka. „Honza odehrál v extralize výborná utkání a rozhodli jsme se využít možnosti, aby za nás mohl nastupovat pravidelně a nemusel pendlovat mezi kluby. Denis je mladý perspektivní obránce, který může v Sokolově nasbírat zkušenosti ze seniorského hokeje,” vysvětlit výměnu generální ředitel klubu Pavel Hynek. 

Před přestávkou přivítala Verva na domácí půdě Liberec. A právě Jan Strejček svou trefou otevřel skóre zápasu ve vlastním oslabení. V 53. minutě přidal pojišťovací branku Přemysl Svoboda. Mezi třemi tyčemi čaroval Denis Godla, který si připsal již třetí čisté konto v sezoně. 

Z půdy Ocelářů

Do reprezentační přestávky draci nevstoupili dobře. V posledním zápase totiž nastoupili proti Škodovce. Přestože značnou část utkání ovládali domácí, v závěru propustil Ondřej Kacetl za svá záda Čerešňákovu střelu z obranného pásma Plzně. Ocelářům nepomohly dvě trefy Tomáše Kundrátka a Erik Hrňa zaznamenal 300. extraligový bod.

„Dali jsme pětkrát tyčku, ale tak to někdy ve sportu bývá. Nedá se nic dělat. V závěru jsem ještě něco říkal bekům, gólovou situaci jsem ani pořádně neviděl. Stane se to, byl to smolný zápas,” zhodnotil smolně prohraný duel Marek Zadina. 

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >