Rozhovory 31.10.2021

Předvedená hra nebyla ideální. Za tři body jsme rádi, říká František Gerhát

Verva porazila kladenské Rytíře 4:3, ale ke spokojenosti mají svěřenci Vladimíra Országha daleko. Chemici si v první třetině vypracovali slibný náskok, o který ve druhé periodě přišli. Zápas na svou stranu strhl gólem ve 43. minutě útočník František Gerhát, který tak zaznamenal první gól v sezóně a zároveň vítěznou branku svého týmu. Jak hodnotil nedělní duel?

První třetině vám vyšla, ale poté to byl boj, jak hodnotíte zápas?

S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni byli, ale s předvedenou hrou ne. Měli jsme tam v zápase nějaké výhrady k naší hře a věděli jsme, že musíme hrát lépe. Ve druhé třetině jsme dostali gól a začali jsme mít strašnou paniku všude. Přišlo vyrovnání, které nám moc nepomohlo, ale naštěstí jsme to nějak zvládli a dali jsme gól navíc. Jsme rádi za vítězství, ale hra nebyla vůbec podle našich představ.

Co se stalo ve druhé třetině, kde jste hráli oproti první jako den a noc?

Bylo to poté trochu důraznější v kabině a nelíbil se nám náš výkon. Nelíbila se nám ani první třetina, takže z naší strany to nebyl dobrý zápas a můžeme být rádi, že nám ve druhé třetině nedali ještě jeden gól, protože by se tam mohl zlomit zápas. Pak už bychom to těžko v naší psychické pohodě otáčeli. Na druhou stranu bylo super, že jsme byli pořád v zápase, ale druhá třetina nebyla vůbec dobrá. Třetí třetina byla jednoduše ubojovaná a se štěstím jsme vyhráli.

Jak si spokojený se svým příspěvkem do zápasu?

Gól potěší každého hráče, ale já už ve své situaci nemyslím na to, kolik mám bodů a jestli gól nebo nahrávku. Má práce v týmu je jiná. Potěší to a věřím, že mi to pomůže do nějaké psychické pohody. 

Měli jste hodně střel, ale těch šancí v závěru už moc nebylo...

Nebylo to ideální, nevím proč, ale doma hrajeme v nějakém stresu. Doma musíme zápasy zvládat, tuto sezónu je nezvládáme a položíme se z každého gólu. Hodně zápasů jsme měli dobře rozehraných o dva nebo o tři góly. Nakonec z toho bylo vždy drama nebo nám to uteklo. Bohužel se nám doma nehraje dobře a budeme to muset zlepšit. Dostat se psychikou někam jinam, protože jsme strašně labilní. Každá nepovedená situace nás hrozně sráží. 

Celý rozhovor s Františkem Gerhátem: 

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >