Zápas - mládež 24.01.2015

JUN: Litvínovští porazili Kladno po velkém obratu těsně 4:3

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Junioři se dnes po čtvrtečním nezdaru v Budějovicích představili na domácím ledě proti Kladnu. I přes to, že v utkání dvakrát prohrávali dokázali nakonec junioři stav utkání naklonit na svou stranu a zvítězit 4:3. O góly Litvínovských se postarali: Petr Ujfaluši, Martin Mical, Josef Stříbrný a David Šesták.
24.1.2015
ZS Ivana Hlinky
4:3
2:2, 0:1, 2:0

Litvínov

Klečka – Moravec, Baránek "A", Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička – Kučera, Bárdoš, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Mical, Šimeček, Válek, Štěpka "C".

Kladno

Vladař – Větrovec, Potěchin, Hulcr, Kehar, Matula, Zajíc – Schildhabel, Slánský "C", Havlůj, Janeček, Kuzďas, Miura, Kružík.
Branky a nahrávky: 6. Ujfaluši (Moravec, Cvrk), 9. Mical (Štěpka, Cvrk), 53. Stříbrný, 55. Šesták (Šimeček, Štěpka) – 4. Havlůj (Kružík, Zajíc), 16. Havlůj (Miura), 33. Kružík (Potěchin, Kehar). Rozhodčí: Hrubý – Mašek, Hynčica. Vyloučení: .5:5 Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 39:19 (14:11, 12:4, 13:4). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.

První třetina začala v obrovském tempu, které trvalo až do jejího konce. O první branku zápasu se postarali hosté, konkrétně Petr Havlůj. Kladenští se přes celé kluziště probojovali do útočného pásma, v němž se k puku dostal Daniel Kružík, který přihrál zmiňovanému střelci na vzdálenější tyči a ten se už nemýlil.

Domácí si však připravili rychlou odpověď. Stříbrný v rohu hřiště vybojoval puk, poslal ho Davidu Cvrkovi, který jej poslal po modré čáře na Filipa Moravce a ten vypálil na Vladařovu bránu. Před bránou stál dobře postavený Petr Ujfaluši, který šikovnou tečí usměrnil puk za záda hostující gólmana a srovnal na 1:1.

To však nebylo ze strany domácích vše, když se o pár okamžiků dokázali prosadit znovu. Na trestnou lavici usedl kladenský Kehar, čímž tak nabídl přesilovou hru pro domácí a ti ji využili. David Cvrk vyslal od modré čáry nepříjemnou ránu, kterou Vladař dokázal vyrazit pouze na hůl Štěpky, ten puk ještě poslal do lepší pozice Martinu Micalovi, který odkrytou bránou nepohrdl a otočil stav utkání.

Jak na začátku hosté, tak ani domácí se ze svého vedení neradovali příliš dlouho, jelikož Kladenští ještě v první třetině stihli vyrovnat. Yuki Miura rychlou přihrávkou uvolnil na pravém kruhu znovu Petr Havlůja a ten nekompromisní ranou do pravého víka Klečkovy brány podruhé v utkání srovnal stav utkání, za kterého se šlo také i do kabin.

Druhá třetina nebyla na góly bohatá jako tak první, na vyloučení ale ano. Litvínovští se v průběhu prvních deseti minut druhé třetiny dopustili dvou faulů a Kladenští toho dokázali využít. Michail Potěchin se v útočné třetině propracoval ke kotouči, nabídl ho Danielu Kružíkovi, který ze snadné pozice poslal puk za záda domácího gólmana. Tato branka byla v této třetině jediná, a tak se do kabin šlo za příznivějšího stavu pro Kladno.

V 49. minutě se naskytla příležitost pro hosty, když Moravec tvrdě srazil jednoho z Kladenských, za což vyfasoval 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Paradoxně se v ní ale dostal do největší šance litvínovský Jaroslav Šimeček, který vystihl Kladenskou rozehrávku a jel sám na Vladaře. Talentovanému gólmanovi Kladna ale vypomohli obránci, kteří dojeli domácího útočníka a zbavili ho puku.

Domácí ihned na to dokázali Kladenskou nepovedenou přesilovku potrestat. Josef Stříbrný po několikáté v utkání pláchl Kladenské obraně a bez pomoci spoluhráčů dokázal dostat puk za záda Daniela Vladaře. Utkání se tak muselo rozhodovat až v samotném závěru.

Jestli že se někomu v hledišti zdálo, že se Kladenským všechno úplně boří, tak to byla pravda. Dvě minuty po gólu Josefa Stříbrného přidali domácí další branku a otočili tak stav utkání. Hosté se dopustili dalšího vyloučení, které bylo využito. Šimeček přihrál puk Davidu Šestákovi, který dokázal se štěstím dopravit puk za záda Daniela Vladaře a rozhodnout tak dnešní utkání.

Ohlasy

Litvínov
Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Pro nás to byl velmi důležitý zápas. Možná jsme nevyhráli protože jsme byli lepší, ale bojovali jsme. Přesto, že jsme po druhé třetině prohrávali, tak jsme zápas otočili a dotáhli jsme to do konce bojovností. A myslím si, že nakonec jsme zaslouženě vyhráli.
Kladno
Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Skóre se přelévalo ze strany na stranu. My jsme potom udělali hrubé chyby, kterých domácí využili. Vyhráli zřejmě zaslouženě, šli si za vítězstvím s větší chutí.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Michal Klečka 3 16 0
Související články
Zápas - mládež 24.01.2015

JUN: Litvínovští porazili Kladno po velkém obratu těsně 4:3

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov