Zápas - mládež 11.09.2015

Starší dorostenci ani napotřetí nevyhráli, tentokrát padli s Plzní

Preview k zápasu

Foto Reportáž
P l z e ň - Na ledě Indiánů dnes odehráli svůj třetí zápas sezony starší dorostenci. Utkání se již od začátku nevyvíjelo podle ideálního scénáře, Litvínovští v závěru dokázali dvoubrankovou ztrátu stáhnout, jenže Plzenští znovu odskočili na rozdíl dvou branek a utkání již dotáhli do vítězného konce.
11.9.2015
5:3
2:0, 2:2, 1:1

Plzeň

Krasanovský (Červenka) – Sedláček, Staněk, Čada, Váchal, Kačena, Čechura – Pour, Kodýtek, Rubner, Kovařík, J. Roubal, Chalupa, Straka, D. Roubal, Váňa, Erhart, Markov, Penc.

Litvínov

Š. Havlík (Kožnar) – Urbánek, Kučera, D. Havlík, Machač, Hipius, Cikánek, M. Havlík – Bečvář, Helt, Vébr, Drašar, Myšák, Leitner, Pavlíček, Vaněk, Vopat, Inemam, Klika, Kordule.
Branky a nahrávky: 16. Rubner (Čada, Váchal), 17. Pour (Rubner), 28. Rubner (Kodýtek, Pour), 33. Pour (Kodýtek), 53. Chalupa – 26. Drašar (Leitner, Myšák), 35. Kučera, 53. Drašar (Vopat). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 159. Střely na branku: 32:27 (8:5, 14:15, 10:7). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Úvodní minuty zápasu patřily indiánům, kteří ihned zatlačili Litvínov do jeho třetiny. Gólovou šanci si přesto jako první vypracovali Severočeši, kdy Pavlíček z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul plzeňskou klec. Domácí se poprvé ozvali při dvojnásobném oslabení, při němž se hosté jen stěží dostávali k ohrožení domácí branky. Plzeňský Chalupa sebral soupeři kotouč a následně se hnal sám na gólmana Havlíka, jehož branku ale nedokázal svoji střelou zasáhnout.

Plzeň pokračovala po ubráněném oslabení v tlaku a nakonec se ještě v první části dočkala dvou zásahů v rychlém sledu. První gól indiánů obstaral po nádherně načasované přihrávce Čady Marek Rubner, který se vřítil v rychlosti do pásma a střelou do horního růžku překonal Havlíka. Další pěkný moment si nechali domácí o minutku později, kdy zdařilou kombinaci zakončil do poloprázdné branky Jakub Pour.

Po první pauze se Litvínovští polili živou vodou a domácím pořádně zatápěli. Jejich snažení vyústilo ve snížení, které zařídil po Leitnerově průniku střelou za bezmocného gólmana David Drašar. Odpověď Západočechů byla ale blesková. Marek Rubner si počkal v prostoru mezikruží na pas od Petra Kodýtka, jenž poté z voleje přetavil ve třetí branku svého týmu. Ještě větší radost na domácí straně zavládla o chvilku později, kdy ze skrumáže vyplaval puk k Jakubu Pourovi, který ho uklidil do prakticky prázdné klece.

Litvínovští se přesto zmohli na rychlé snížení. Ve vlastním oslabení ujel všem Martin Kučera, který v pádu přes faul domácího hráče dokázal dostat puk za brankáře Krasanovského. Zápas se postupem času začal z obou stran pořádně vyostřovat, na trestné lavici byl proto neustále pořádný ruch. Plzeňská obrana ve třetí periodě dlouho dobu nepouštěla Severočechy do šancí. Změna nastala až po jednom závaru, kdy puk náhle lízl Krasanovského tyčku.

Na drama přesto následně hosté zadělali, když David Drašar využil dostatek prostoru a v poklidu poslal puk za domácího gólmana. Indiáni si ale bleskurychle po vhazování vzali zpátky dvougólového vedení. Rychlou samostatnou akci zakončil střelou do černého Matěj Chalupa. Bojovný závěr duelu nakonec kromě dalších trestných minut nic vážnějšího nepřinesl, přestože Litvínov hrál na konci dlouho v šesti bez brankáře proti čtyrem domácím hráčům.

Indiáni si připsali na své konto cenné vybojované vítězství. Hostující Litvínov naopak stále i po třech odehraných zápasech čeká na své první body do tabulky.

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 5 27 0
Související články
Zápas - mládež 11.09.2015

Starší dorostenci ani napotřetí nevyhráli, tentokrát padli s Plzní

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov