Zápas - mládež 23.01.2016

SDO: Chemici převýšili soupeře v produktivitě a porazili Vsetín vysoko 7:1

Preview k zápasu

Foto Reportáž
V s e t í n - Starší dorostenci Litvínova se ve svém druhém utkání na Moravě postavili nepříjemnému Vsetínu. Ten ale od začátku ztrácel s chemiky krok, a nakonec prohrál vysoko 7:1! Litvínovští tak vezou z "moravského tripu" všech šest bodů a přiblížili se k pozicím zaručující play-off.
23.1.2016
1:7
1:2, 0:2, 0:3

Vsetín

Huzlík (41. Herman) – Pařízek, Ondračka, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Kašpar, Augustin, Richter – Dostál, Půček, Dubnický, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém.

Litvínov

Havlík Š. – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Bečvář, Pavlíček, Helt, Kordule.
Branky a nahrávky: 6. Augustin (Ondračka) – 3. Ineman (Cikánek), 13. Drašar (Havlík D., Schmidmayer), 30. Drašar (Kučera, Myšák), 40. Schmidmayer (Havlík D., Myšák), 47. Myšák (Kučera, Drašar), 56. Vébr (Cikánek), 57. Vébr (Helt). Rozhodčí: Škach – Goňa, Kurtin. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 21:39 Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:7.

V první periodě byl zápas vyrovnanou partií, kterou dokázal proměnit Filip Ineman již ve druhé minutě, když přehodil beton domácího brankáře. Vsetín se snažil vyrovnat a tlakem přinutil hráče Litvínova dvakrát faulovat a následovala tedy přesilovka 5 na 3, ve které se, k radosti domácích, prosadil Patrik Augustin. I hostům se však naskytla přesilová hra, v tomto oslabení měli domácí hodně štěstí, ale žlutozelené držel po celou dobu hlavně Marek Huzlík, který v bráně přímo čaroval. Na šťastný pokus Davida Drašara byl ale i on krátký a úspěšný střelec procedil kotouč mezi jeho betony. Následně mohl vyrovnat Jiří Weintritt, který se dostal do úniku, v němž byl hákován hostujícím Cikánkem, a bylo tak nařízeno trestné střílení. Vsetínský obránce vyslal střelu po ledě a gólman Havlík ji zastavil levým betonem. Na obou stranách byly i nadále k vidění střelecké pokusy, ani jeden však brankou neskončil a do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Do druhé třetiny ale jakoby vstoupil úplně jiný Vsetín, domácí se ke kotouči dostali až v přesilové hře v 26. minutě. Do té doby tempo zápasu diktovali hosté a hrálo se pouze v jejich útočné třetině. Početní výhoda se ale naskytla i hostům a z úniku se v ní prosadil opět David Drašar, který stejně jako při minulém úspěšném zakončení uklidil puk mezi betony domácího muže v masce. Vsetín se po inkasované brance trochu probral, ale jeho útočné snažení opět přerušilo vyloučení. A i když byli Vsetínští blízko gólu, branku se nepovedlo vstřelit jak Michalu Weintrittovi, tak Danielu Dostálovi a úspěšný nebyl ani jeden ze dvou pokusů Romana Půčka, kterému se dařilo ze Vsetínských přecházet útočnou modrou čáru nejčastěji. Už to vypadalo, že hosté v druhé třetině skóre navýší jen o tu jedinou branku, 31 sekund před koncem druhé periody se ale ve zmatku před vsetínskou brankou dobře zorientoval Karel Schmidmayer, a tak Litvínov vedl již o tři branky.

Na začátku třetí třetiny se do vsetínské brány postavil David Herman a hned měl plné ruce práce. Litvínovští se opět hned po vhazování vydali do útoku, a tentokrát to byl Bečvář, komu patřila první střela třetiny. O to více se Herman zapotil, když z třetí periody uběhla jen jedna minuta a hráčů jeho týmu bylo na ledě o jednoho méně. Jak měl brankář hostů v dnešním zápase skvělou fazónu, v této třetině si vybral slabší chvilku, kdy mu kotouče vypadávaly. Naštěstí pro něj a jeho tým Vsetínští netrestali. Ba naopak, radovali se Chemici. Nad levý beton se z mezikruží, z blízkosti brankoviště trefil Josef Myšák. Vsetínští se sice snažili, střel z jejich strany ale moc nepřišlo a vítězství svého týmu pak definitivně potvrdil Zdeněk Vébr, který se trefil dvakrát v rozmezí 23 vteřin.

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 1 29 0
Související články
Zápas - mládež 23.01.2016

SDO: Chemici převýšili soupeře v produktivitě a porazili Vsetín vysoko 7:1

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov