Zápas - mládež 20.02.2016

SDO: Litvínovští nezaskočili favorita a Pardubice zvítězily 8:4

Preview k zápasu

Foto Reportáž
P a r d u b i c e - Litvínovští se v dnešním utkání utkali s lídrem skupiny B Pardubicemi. Ty v utkání potvrdily roli favorita, když si od samého začátku držely brankový odstup, a nakonec zvítězily vysoko 8:4. Litvínovští tak opět ztratili v boji o play-off, které pro ně teď už bude zřejmě nedostupné.
20.2.2016
8:4
2:1, 4:2, 2:1

Pardubice

Vlk (Klas) – Boček, A. Leder, Trejbal, V. Leder, Žouželka, Mert – Petrus, Blümel, Štefka – Šeliga, Pochobradský, Paliesek – Kubišta, Bureš, Syrovec – Roubal.

Litvínov

Š. Havlík (od 33. Kovařík) – Bártek, Cikánek, D. Havlík, M. Havlík, Hipius, Kučera, Urbánek – Bečvář, Dufek, Helt, Ineman, Myšák, Nídl, Pavlíček, Pech, Vopat.
Branky a nahrávky: 6. Štefka (Blümel, Petrus), 20. Boček (Petrus), 28. Štefka (Blümel), 29. Paliesek (Trejbal), 34. Šeliga (Pochobradský), 36. Petrus (Blümel, Štefka), 43. Kubišta (Žouželka), 49. Paliesek (Šeliga, Pochobradský) – 18. Myšák (Kučera), 39. Pavlíček (Havlík, Myšák), 39. Helt (Bečvář), 56. Helt (Vopat). Rozhodčí: Homola – Blümel, Kleprlík. Vyloučení: 8:7. Využití: 5:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 39:29.

Do utkání vstoupili aktivněji Litvínovští, kteří si hned z kraje utkání vysloužili přesilovou hru. V ní napřáhl na modré čáře Marek Havlík a jeho dělovka skončila na horní tyči brány! V šesté minutě se tato zahozená šance Litvínovu vymstila a domácí šli do vedení. Matěj Blümel zavezl kotouč až za bránu Havlíka a poslal ho před bránu na svého spoluhráče. Matěj Štefek si s touto šancí věděl rady a nadvakrát dokázal překonat hostujícího gólmana 1:0.

Poté se hrálo dlouho bez branek, konkrétně až do osmnácté minuty utkání. Litvínovští vyhráli v přesilové hře vhazování, kotouče se na modré čáře ujal Martin Kučera a parádní křižnou přihrávkou našel Josefa Myšáka. Ten se náramně opřel do puku na vrcholku kruhu a krásnou ránou s pomocí břevna překonal Vlka – 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel příliš dlouho. Necelou minutu před sirénou se prosadily domácí Pardubice! Matouš Boček nevěděl na modré čáře co s pukem, a tak vypálil. Vystřelený kotouč z jeho čepele prošel klubkem hráčů a Havlík na něj nestihl zareagovat – 2:1.

Ve druhé třetině se hra Litvínova rozsypala jak domeček z karet a hned několikrát v ní inkasoval. Po osmi minutách hry se Pardubice prosadily potřetí. Blümel přenechal kotouč Matěji Štefkovi, který zavezl kotouč do útočného pásma. V něm směroval kotouč na svého spoluhráče před bránou, jenže jeden z bránících hráčů Litvínova si bruslí srazil kotouč do vlastní brány – 3:1. Na další branku museli fanoušci čekat pouze jedinou minutu. Po ní se v přesilové hře prosadil Ondrej Paliesek, jehož nahození od modré čáry nedokázal nikdo včetně Havlíka zastavit a kotouč prošel až do brány – 4:1.

Ve třiatřicáté minutě utkání se Pardubice radovaly popáté! Viliam Šeliga nabral obrovskou rychlost ve středním pásmu a dostal se až před Kovaříka. Toho poslal „na párek“ povedenou forhendovou kličkou a zakončil do poloprázdné brány – 5:1. O dvě minuty později byla k vidění další branka domácích Pardubic. Matěj Blümel mohl zakončovat z dobré pozice, jenže ještě jí vylepšil pro Martina Petruse, který zasunul kotouč do prázdné brány – 6:1.

Poté přišly světlé chvilky hostujícího celku. Nejprve měl Lukáš Vopat možnost trestného střílení, jenže Vlk si s jeho nájezdem bravurně poradil. Dvě minuty před koncem třetiny se v přesilové hře po přesné přihrávce Havlíka dostal před Vlka Petr Pavlíček, který přesnou střelou mezi betony snížil – 6:2. O chvíli později se hosté radovali potřetí. Jan Bečvář se utrhl po levém křídle a před bránou našel volného Filipa Helta, který po krásné akci svého spoluhráče překonal Vlka – 6:3.

Vstup do třetí třetiny se opět mnohem lépe povedl domácím Pardubicím. Ve třiačtyřicáté minutě se Pardubice dostaly do čtyřbrankového vedení. Dominik Kubišta se po pravém křídle dostal do pásma a nahodil kotouč na bránu. Tam ho k překvapení všech propustil za svá záda Kovařík a domácí se mohli radovat – 7:3. Jedenáct minut před koncem utkání vstřelili domácí svou osmou branku. Po nepřehledné situaci u mantinelu si s pukem na střed hřiště vyjel Ondrej Paliesek, který přesnou střelou zápěstím překonal Kovaříka – 8:3.

V závěru utkání padla ještě jedna branka. V čase 55:05 se z ní mohl radovat hostující Litvínov. Filip Helt dostal dobrou přihrávku za obranu a jel sám na Vlka. V nájezdu ukázal svou šikovnost, když vymáchal domácího gólmana a zavěsil – 8:4. V závěru ještě měli hosté několik šancí na snížení, jenže Vlk už za svá záda nepropustil ani jeden puk, a tak se mohly domácí Pardubice radovat z vysokého vítězství 8:4 a zisku tří bodů.

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 4 19 0
Jakub Kovařík 4 12 0
Související články
Zápas - mládež 20.02.2016

SDO: Litvínovští nezaskočili favorita a Pardubice zvítězily 8:4

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov