Zápas - mládež 01.09.2016

Junioři přetlačili v domácí premiéře Karlovy Vary

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Litvínovští junioři v prvním utkání sezony přetlačili na domácím ledě Karlovy Vary a zvítězili v prodloužení 4:3. V dvaašedesáté minutě rozhodla přesnou střelou nová akvizice juniorů Jan Dufek.
1.9.2016
4:3pr.
3:0, 0:2, 0:1 - 1:0

Litvínov

Havlík Š. (Sklíba) – Urbánek, Franc, Havlík D., Březák (C), Myšák, Macháč – Kučera, Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Chmelař, Horák, Jícha, Dufek.

Energie KV

Kuchař (Špírek) – Beer, Pajk, Pátek, Brabec, Vápeník, Vodička – Kurfürst, Horký, Nguyen, Čejka, Kovář, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata (C), Procházka, Tamáš.
Branky a nahrávky: 7. Jícha, 8. Bárdoš, 12. Březák (Bárdoš), 62. Dufek (Březák) – 28. Procházka (Davídek, Janata), 38. Hauzr (Čejka), 58. Janata (Pajk). Rozhodčí: Sýkora, Svoboda – Pešek, Goltsch. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0.

Litvínovští junioři zažili první třetinu sezony jako z Říše snů. Už v osmé minutě totiž byli ve vedení 2:0! V sedmé minutě se ve vlastním oslabení dostal do rychlého brejku Josef Jícha, který našel skulinku mezi betony Kuchaře – 1:0. O minutu později to bylo už o dvě branky! Ondřej Kuchař vyrazil lehkou střelu pouze před sebe, kde stál volný Jan Bárdoš, který už neměl problém doklepnout kotouč do poloprázdné brány – 2:0.

Ve dvanácté minutě lovil kotouč z brány hostující gólman potřetí. Jan Bárdoš zavezl kotouč do útočného pásma, z rohu našel parádně na modré kapitána Jakuba Březáka. Ten udělal dva rychlé kroky a tvrdou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Kuchaře – 3:0. Pět minut před koncem první třetiny mohli hosté ještě jednou inkasovat. Jan Bárdoš se dostal trestuhodně až před bránu, jenže tu o chlup minul a Kuchař si mohl oddychnout.

Druhá třetina už od domácích nebyla tolik povedená, jako ta první. Karlovarští se v ní dostali zpět do hry a snížili během ní na rozdíl jediné branky. V osmadvacáté minutě vyrazil Havlík Davídkovu střelu před sebe, tam se kotouče chopil Lukáš Procházka, který kotouč zasunul za záda ležícího brankáře – 3:1. Dvě minuty před koncem druhé třetiny hosté snížili na rozdíl jedné branky. Čejka posunul kotouč před bránou na lépe postaveného Filipa Hauzra, který poslal kotouč za záda bezmocného Havlíka – 3:2.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci. Velkou šanci na skórování měli domácí v šestačtyřicáté minutě, když se jim po faulu Procházky naskytla příležitost v podobě čtyřminutové přesilovky! Tu ale domácí nevyužili, a tak se prosadili Karlovarští. V čase 57:35 se puku ujala karlovarský kapitán Jiří Janata, který napodruhé dotlačil kotouč za záda Šimona Havlíka a šlo se do prodloužení – 3:3.

V prodloužení byli od samého začátku aktivnější domácí, což se jim také vyplatilo. Hned po půl minutě mohl rozhodnout Franc, jenže Kuchař ještě zasáhl. O minutu později už byl ale v oslabení svého týmu na střelu soupeře krátký. Jan Dufek propálil svou tvrdou ránou Kuchaře mezi ruku a tělo a rozhodl o tom, že si jeho tým v prvním utkání sezony připíše cenné vítězství – 4:3!

Ohlasy

Litvínov
Jindřich Kotrla (HC Litvínov): První třetina byla výborná, měli jsme skvělý pohyb a dodržovali to, co jsme měli. Do druhé třetině jsme si mysleli, že vše půjde samo. Kluci si přestali plnit své povinnosti, dělali zbytečné chyby. Zaplaťpánbůh, že jsme to urvali alespoň v tom prodloužení a můžeme se radovat s vítězství.
Energie KV
Trenér HC Karlovy Vary: Do utkání jsme vstoupili podle mě dobře. Pak bohužel přišla naše přesilová hra, kterou jsme úplně nezvládli a dvakrát inkasovali. Posadili jsme domácí na koně. Po první třetině jsme si něco vyříkali a vrátili jsme se k naší hře. od druhé třetiny jsme se vrátili do zápasu a jsme rádi, že jsme tady dokázali získat alespoň ten bod.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 3 26 0
Související články
Zápas - mládež 01.09.2016

Junioři přetlačili v domácí premiéře Karlovy Vary

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov