Zápas - mládež 08.03.2017

Chemici dlouho drželi naději, nakonec ale padli. Hradec má mečbol!

Preview k zápasu

Foto Reportáž
L i t v í n o v - Mladší dorostenci Litvínova dnes rozehráli čtvrtfinálovou sérii s hradeckým Mountfieldem! V utkání byl k vidění pěkný, svižný hokej. Rozhodující pasáž se odehrála v prvních deseti minutách druhé třetiny, kdy si hradečtí vytvořili tříbrankový náskok. Chemici se i tak dokázali vrátit do hry, utkání nakonec ale na svou stranu nezlomili a Hradec si tak vybojoval první postupový mečbol!
8.3.2017
4:7
1:1, 2:3, 1:3

Litvínov

Klika (Kmínek) – Jonák, Šubrt, Kroupa, Baláž, Kitzberger, Háva, Najman, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.

Mountfield HK

Vacek (Sajdl) – Pelda, Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Heligr, Bieniek – Šedivý, Hynek, Soukup, Kašpar, Síla, Müller, Jušta, Záliš, Janda, Morong, Poppel.
Branky a nahrávky: 19. Berka (Stehlík, Bartoš), 35. Stehlík (Berka), 36. Jindra, 46. Bartoš (Stehlík) – 11. Kašpar (Janda), 26. Záliš (Síla, Morong), 29. Janda, 31. Soukup (Morong, Naar), 43. Morong, 56. Morong, 59. Janda (Síla, Janoušek). Rozhodčí: Malota – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 354. Střely na branku: 37:41 (13:16, 13:16, 11:9). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7.

První třetina utkání mezi Litvínovem a Hradcem Králové nabídla svižný, pohledný hokej. První velkou šanci si vytvořili hosté. V páté minutě zůstal na brankovišti Kliky ležet volný kotouč, u kterého byli první útočníci Hradce. K jejich smůle ale Šedivý ani Soukup nedokázali zvednout puk nad ležícího Kliku. V jedenácté minutě už to ale Hradci vyšlo! Janda krásně mezi obránci našel rozjetého Jaroslava Kašpara, ten si forhendovým blafákem položil Kliku a s chladnou hlavou zametl kotouč za jeho betonem – 0:1.

Inkasovaná branka domácí trochu zaskočila a byli to hosté, kdo měl blíže ke druhému gólu. Díky spolupráci Moronga a Síly se sám před Klikou zjevil Záliš. Hostující forvard ovšem o centimetry minul Klikovu bránu. V závěru třetiny vyvinuli domácí aktivitu, ze které přišlo vyrovnání! Necelé dvě minuty před koncem první třetiny našel Lukáš Stehlík rozjetého Marka Berku, který mazácky překonal Vacka a domácí se mohli radovat -1:1. Další branka k vidění v první třetině už nebyla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

První polovina druhé třetiny se domácím ani trochu nepovedla, když si v ní Hradec vytvořil, zdálo se rozhodující, tříbrankový náskok! V šestadvacáté minutě se ihned z trestné lavice zapojil do akce Vojtěch Záliš, našel si volný kotouč na brankovišti a chladnokrevně ho skrze chumel před Klikou poslal do sítě -1:2! Další obrovskou šanci hostů spálil o minutu později Síla, když v samostatném nájezdu trefil tyč Klikovy brány.

Co se nepovedlo jednomu, to se povedlo druhému útočníkovi Hradce. Martin Janda předvedl krásnou individuální akci, když si z rohu kluziště vybruslil před Kliku a jistým zakončením mezi betony brankáře poslal puk za brankovou čáru – 1:3. Do tříbrankového trháku se hosté dostali o další necelé dvě minuty později! Martin Soukup pláchl domácí obraně a jel sám na Kliku. Celou akci vyřešil ránou mezi tělo a ruku brankáře a Hradec byl v euforii – 1:4!

Domácí trenéři si po čtvrté obdržené brance vzali time-out a Chemici vstali z mrtvých! V pětatřicáté minutě oslovil Marek Berka u pravé tyče Lukáše Stehlíka, který poslal svižnou ránou puk za přesouvajícího se Vacka – 2:4! O minutu později už byli domácí zpět v utkání. David Jindra v přesilové hře předvedl krásnou akci, když se kličkou uvolnil, udělal dva rychlé kroky a ještě hezčí střelou do horní části brány snížil na rozdíl jediného gólu – 3:4! Zbytek třetiny už se pouze dohrával, a tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem hokejisté hradeckého Mountfieldu.

Začátek třetí třetiny opět patřil hostům, když se dostali do potřebného dvoubrankového vedení. Lukáš Klika si vybral poprvé v utkání slabší chvilku, když nahození Matěje Moronga od modré čáry propustil za svá záda a Hradec se mohl radovat – 3:5. Domácí ani po této brance ale nesložili zbraně a dostali se znovu na kontakt jediné branky! Dan Bartoš našel jako první volný puk v blízkosti Vacka a se štěstím ho propasíroval za brankovou čáru – 4:5!

V pětapadesáté minutě dostali domácí k mání přesilovou hru a skvělou šanci na vyrovnání. Místo toho ale přišla individuální chyba a rozhodující branka Hradce. Matěj Morong zablokoval střelu posledního obránce Litvínova, ujal se volného kotouče, následně se perfektně natlačil před Kliku a krásnou brankou rozhodl celé utkání – 4:6! V závěru se ještě do prázdné brány trefil Martin Janda, který tak určil definitivní stav utkání 7:4 pro svůj tým. Hradečtí si tak skvělým výkonem vybojovali první postupový mečbol, který budou chtít potvrdit v pátek na domácím ledě!

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Lukáš Klika 6 34 0
Související články
Zápas - mládež 08.03.2017

Chemici dlouho drželi naději, nakonec ale padli. Hradec má mečbol!

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov