Zápas - mládež 18.11.2017

JUN: Silný Zlín na chemiky nevyzrál, Litvínov si z Moravy veze dva body

Preview k zápasu

Foto Reportáž
Z l í n - Dvanáct bodů z patnácti možných. To je vizitka posledních pěti klání litvínovských juniorů, kteří v posledním utkání se Zlínem zvládli obrovský nápor domácích a z Moravy si odvážejí cenné dva body. Vítězný gól vstřelil v prodloužení Josef Jícha, vypíchnutí si zaslouží také skvělý výkon brankáře Orcta.
17.11.2017
ZS Luďka Čajky
1:2pr.
1:1, 0:0, 0:0 - 0:1

Zlín

Huf (Šimonů) - Martínek, Marek, Augustin, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Gazda - Kenša, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Karafiát, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Litvínov

Orct (Havlík) - Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, M. Havlík, Starý - Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Pecka, Ineman, Jícha
Branky a nahrávky: 16. Mikulec (Gába, Karafiát) - 13. Pecka (Kučera), 61. Jícha (Bečvář) Rozhodčí: Dědek - Bryška, Novák Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 44:35 (12:13, 17:7, 15:14, 0:1)

Utkání začalo ve velkém tempu, ani jeden tým si nic nedaroval a dal předzvěst tomu, že nás dnes čekala opravdu zajímavá bitva. Do první větší šance se po úniku dostali domácí, ale na pozorného Orcta nenašli recept. Do podobné šance se dostával i Leitner, ale ten byl hákován a zkusil si nájezd, ani on však na brankáře soupeře nevyzrál. To se povedlo až Dominiku Peckovi o pár sekund později, kdy se od Hufa odrazil kotouč na jeho brusli a od ní do sítě. Ve třinácté minutě se tak Litvínov ujal vedení. Berani přidali, byli aktivní, ale byli to oni, kdo mohl inkasovat. Leitner totiž z vrcholu kruhů trefil jen tyč. A tak přišel trest, hned z protiútoku využili domácí mezírky v obraně a Jan Mikulec srovnal. Hra se otevřela, do dobré šance se dostal jak Kučera, tak Dluhoš, ale oba z mezikruží minuli. Minutu před koncem ještě velmi aktivní Leitner trefil břevno, ale to už bylo vše, co se v první třetině stalo.

Ta druhá odstartovala brzkou přesilovkou Litvínova, kdy se ale do šance dostal pouze uniknuvší Jenáček, jehož pumelici zprava Orct vyrazil. Poté se hrál hodně ubojovaný hokej a diváci museli na něco zajímavějšího čekat až do 31. minuty, kdy si Zlín začal vytvářet tlak, ale velká šance Dluhoše skončila mimo a následný pokus Gazdy orazítkoval břevno. Krátce na to šli zlínští do přesilovky, vytvořili obrovský tlak, avšak proti bylo znova břevno a navíc pozorný Orct. Navíc se strhla i mela a rozhodčí tak rozdali několik trestů. Tlak poměrně opadl a hosté vyrovnali hru. Odměnou jim za to mohl být gól v přesilovce v poslední minutě, ale ani Březák, ani Kučera z blízky recept na Hufa nenašli.

Střelecké trápení pokračovalo i v poslední periodě. Drašar trefil tyč. Stejně tak Bečvář a i přes to, že Zlín byl skoro stále v tlaku, tak to byl právě Litvínov, kdo hrozil. Domácí měli i několik přesilovek, dokonce chvíli i pět na tři, ale bez efektu. Naopak se museli hodně ohánět, aby jejich chyby soupeř nevyužil. Od toho byl v bráně Huf, který si poradil s únikem Jíchy a o pár sekund později i s další šancí. Tři minuty před koncem vznikl problém s plexi a oba celky se tak mohly chvíli nadechnout a nasbírat síly. Zlín se opřel do mohutného tlaku, avšak ani Dlabaja, ani Dvořáček nepřekonali famózního Orcta a šlo se tak do prodloužení.

To dopadlo daleko lépe pro Litvínov. Ten se totiž dostal do přečíslení dva na jednoho, po kterém se Josef Jícha dostal do mezikruží a přesnou střelou překonal brankáře soupeře.

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Zdeněk Orct 1 43 0
Související články
Zápas - mládež 18.11.2017

JUN: Silný Zlín na chemiky nevyzrál, Litvínov si z Moravy veze dva body

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov