Zápas - mládež 15.11.2014

SDO: Litvínovští s čistým kontem Havlíka vybojovali 3 body

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - 21. kolo RAKO extraligy staršího dorostu přineslo mimo jiné také utkání mezi HC Litvínov a PZ Kladno. Úvodní třetina zůstala bez gólu a mnoho šancí bylo na obou stranách. Ovšem druhá třetina, kterou domácí vyhráli 3:0 téměř rozhodla a tom, kdo si připíše tři body do tabulky. V poslední části Litvínovští výhru zpečetili čtvrtým gólem a díky skvělým výkonům Havlíka ani jednou neinkasovali.
21. kolo, 15.11.2014
ZS Ivana Hlinky
4:0
0:0, 3:0, 1:0

Litvínov

Havlík – Brejžek, Najman, Kučera Ma., Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Drašar, Jícha "A", Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš "A", Bečvář

Kladno

Melančin – Heindl, Linhart, Kučera J., Vlk, Němec, Libecajt, Slatinský – Toula "A", Lenárt, Molčík, Kučera Mi., Lachman "C", Vyšín, Jarý, Jeřábek "A", Ďuračka, Vostárek, Mrkvička
Branky a nahrávky: 25. Reichel (Drašar, Brejžek), 32. Reichel (Havelka, Brejžek), 37. Klika (Leitner), 41. Havelka (Reichel, Brejžek). Rozhodčí: Jan Matuška – Jaroslav Beránek, David Klouček. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 96. Střely na branku: 43:21 (16:5, 17:8, 10:8). Průběh utkání: 4:0.

Už do první třetiny vstoupili do zápasu aktivněji domácí a po necelé minutě musel Melančin zasahovat proti střele Martina Havelky. Kladenští cítili ohrožení a při druhé útočné akci Litvínova začali faulovat. I přes to, že měli domácí obrovský počet přesilových her a z toho i dvouminutovou dvojnásobnou. Šancí si vytvořili několik, ale ani jednu nedokázali proměnit a prostřelit puk za záda Melančina. Pár střel vyprodukovali i hosté, ale za brankovou čáru Litvínova neprošla ani jedna z nich.

V druhé třetině hru ovládli Litvínovští i gólově. Poté co hráči v modrých dresech párkrát zkusili pozornost Havlíka, který nezklamal, vzali domácí skóre do svých rukou. Na pravý kruh dostal přihrávku Kristian Reichel, a prostřelil vše co mu stálo v cestě, bohužel pro hosty i Melančina - 1:0. Na druhé straně měl šanci Richard Lachman, ale Havlík skvělým zákrokem střelu zneškodnil. V zápase nechyběly ani potyčky mezi protihráči a na trestnou lavici tak usedali několikrát hráči obou týmů za hrubost. Litvínovští vyjeli do útoku a po faulu gólmana Kladna, využili přesilové hry. Kristian Reichel, potrestal kličkou okolo branky a zasazením puku za záda Melančina jeho faul gólem - 2:0. Neuběhlo ani pět minut a Martin Klika se z mezikruží střelou pod víko postaral o třetí branku Litvínova - 3:0. Konec druhé části se už dohrál v poklidném tempu.

Ani do třetí dvacetiminutovky nepustil domácí tým Kladno do šance a po necelé minutě hry ze skrumáže u levé tyčky brány Melančina dokázal až za jeho záda propašovat puk Martin Havelka - 4:0. V útočném pásmu se stále pohybovali Litvínovští a hostům se nedařilo probruslit s pukem k Havlíkovi. V posledních deseti minutách zápasu se aktivita Kladenských zvedla, ale překonat domácího brankáře se nepodařilo po celou dobu utkání ani jednomu z protihráčů Litvínova.

Po 21. kole si tak domácí připisují tři body a drží s 26 body šestou příčku. Do dalšího zápasu nastoupí v pondělí 17.11. na ledě Plzně.

Ohlasy

Litvínov
Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Jsme rádi, že jsme dokázali zvítězit, ale dlouho nám trvalo než jsme se dostali do zápasu. Stále se nám tam neobjevují věci, které trénujeme a říkáme si na tréninku. Dneska to byl soupeř, kdy jsme si to mohli zkusit, ale někteří hráči si v tom stále nevěří a nechtějí to zkoušet. Zítra nás čeká trénink a v pondělí zápas, tak uvidíme.
Kladno
Josef Zajíc (PZ Kladno): Myslím si, že Litvínov byl určitě silnější a lepší. My se vždy snažíme vydržet co nejdéle bez gólu a podmínkou úspěchu je co nejdříve gól vstřelit, což se nám dnes nepovedlo. V soubojích jeden na jednoho hodně saháme po soupeři nedovolenými zákroky, proto bylo i tolik vyloučených. Litvínov měl daleko větší důraz v osobních soubojích a naprosto zaslouženě vyhráli.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 0 21 0
Související články
Zápas - mládež 15.11.2014

SDO: Litvínovští s čistým kontem Havlíka vybojovali 3 body

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost dnes

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Odehrané 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov