Zápas - mládež 31.10.2015

Skvělé utkání v podání staršího dorostu a zasloužená výhra proti Pirátům

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Po včerejší porážce staršího dorostu, kdy schytal obrovský debakl na ledě Plzně, dnes odehráli skvělé utkání a zvítězili na domácím ledě proti silným Pirátům 5:4. Uvidíme, zdali toto ceněné vítězství proti rivalovi nakopne Chemiky do dalších bojů v soutěži.
31.10.2015
5:4
2:2, 1:1, 2:1

Litvínov

Š. Havlík – Macháč, M. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašár, Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Pavlíček, Bečvář.

Chomutov

Pavlát – Buchtela, Procházka, Dvořák, Novák, Studený, Hajič – Köver, Kulich, Lauko, Chlán, Palička, Krivošík, Stínil, Hřebíček, Dejmek, Svoboda, Koblížek, Šilar.
Branky a nahrávky: 3. Bečvář (Havlík), 15. Schmidmayer, 39. Havlík (Bečvář), 44. Vébr (Helt), 48. Vopat (Myšák, Kučera) - 16. Krivošík (Hřebíček, Chlán), 20. Krivošík (J. Svoboda), 25. Buchtela (J. Svoboda, Hajič), 44. Koblížek (Stínil, Kulich). Rozhodčí: Knapík - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 90. Střely na branku: 40:41.

Domácí zaznamenali skvělý vstup do utkání, i když tomu nic nenasvědčovalo. Po včerejší drtivé porážce se čekalo, že budou hrát domácí opatrněji. Ve druhé minutě usedl na trestnou lavici Dominik Havlík a čekalo se, že Piráti udeří. Jenže Litvínovští ani v oslabení nezahodili myšlenky na vstřelení branky, což se jim také vyplatilo. Marek Havlík přesným pasem před bránu našel volného Jana Bečváře, který se ranou mezi betony gólmana nemýlil.

Hra pokračovala a ve třinácté minutě přišlo další oslabení pro domácí hráče. Když se jim povedlo skórovat v prvním oslabení, proč ne ve druhém. Neskutečné se stalo skutečným. Chemici se dokázali prosadit i v dalším oslabení a šli do dvoubrankového vedení. Karel Schmidmayer zužitkoval chybu hostujícího gólmana Pavlát, který chtěl rychlou rozehrávkou pomoci svým spoluhráčům. Jenže puk poslal pouze na hůl domácího útočníka, který s ranou do prázdné brány neměl žádný problém.

Piráti ovšem nic nezabalili a ještě v tentýž třetině stáhli dvoubrankové manko. V šestnácté minutě se radovali poprvé. Po nahrávce Hřebíčka vyzkoušel gólmanovu pozornost Filip Krivošík, který se po chybě domácího gólmana radoval z branky. Osm vteřin před koncem třetiny bylo vyrovnáno. Domácí se neodkázali dostatečně zorientovat před Havlíkem, čehož využil opět Filip Krivošík, který ranou do horní části brány vstřelil svou druhou branku v utkání.

Jak dobrý měli start do třetiny domácí, do té druhé nikoliv. V čase 24:01 stál na konci parádní akce svých spoluhráčů Ondřej Buchtela, který ranou z bezprostřední blízkosti propálil Havlíka, a Piráti šli poprvé v utkání do vedení. Své vedení drželi Chomutovští až do osmatřicáté minuty. V ní se k puku na levém kruhu dostal Marek Havlík, který propálil tvrdou ranou bezmocného gólmana Chomutova.

Začátek třetí třetiny se hrál nahoru dolu, k vidění během prvních pěti minut byly dvě branky. Nejprve šli do vedení 4:3 Litvínovští. Helt s Vébrem ujeli celé pětce Chomutova a jeli sami na Pavláta. Celou akci zakončoval do prázdné brány Zdeněk Vébr, který poslal svůj tým do jednobrankového vedení. O deset vteřin později bylo opět srovnáno. Tomáš Koblížek dokázal po nahrávce Stínila opět propálit Šimona Havlíka a bylo to 4:4.

Ani tento stav nevydržel příliš dlouho, pouze s tím rozdílem, že ta další branka byla již vítězná. Utkání se rozhodlo v čase 47:35 gólem Litvínova. Po krásné kombinaci Lukáše Vopata a Josefa Myšáka zakončoval první jmenovaný, který přesně mířenou střelou mezi betony Paláta rozhodl o tom, že jeho tým dnes zvítězí. Nic podstatného se už neodehrálo, a tak se Litvínovští mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů.

Ohlasy

Litvínov
Radek Mrázek (HC Litvínov): Za náš dnešní výkon si myslím, že jsme si ty body určitě zasloužili. Pořád to není ono, i když oproti tomu výkon s Plzní, ten dnešní byl fantastický. Za tu bojovnost jsme dnes vyhráli zaslouženě.
Chomutov
Miroslav Buchal (Piráti Chomutov):Toto utkání mělo velkou kvalitu. Domácí dnes získali zaslouženě tři body. Byli agresivnější, chtěli zřejmě více vyhrát a dali o gól víc.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 4 37 0
Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost včera

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE