Zápas - mládež 21.11.2015

Litvínovští nezvládli domácí utkání proti pražské Slavii

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - Ani druhé utkání proti pražskému soupeři nezvládli starší dorostenci, když podlehli hráčům Slavie vysoko 3:8. Velký podíl na tomto debaklu má nezvládnutá třetí třetina, ve které Severočeši prohráli vysoko 0:3.
21.11.2015
3:8
1:3, 2:2, 0:3

Litvínov

Havlík Š. (Kovařík) – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek (C), Hipius, Cikánek – Nídl, Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašar (A), Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Pavlíček, Bečvář (A).

Slavia

Patera (Kodad) – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka (C), Bajer, Fiala, Vildumetz (A), Kern, Šteiner (A), Netolický, Zídek, Šergl, Kohút, Šilhan.
Branky a nahrávky: 18. Drašar (Kučera), 23. Bečvář (Vébr, Helt), 37. Urbánek (Vébr, Bečvář) – 11. Zídek (Steinocher, Vildumetz), 14. Vildumetz (Krásný), 16. Šergl (Kern, Kohút), 24. Kohút (Šergl), 28. Šteiner (Bajer, Steinocher), 44. Šteiner (Zídek), 54. Šergl (Šteiner, Vildumetz), 58. Kern (Krásný, Kohút). Rozhodčí: Knapík - Sládek, Goltsch. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:8.

Prvních deset minut utkání se oba týmy spíše oťukávaly. V desáté minutě přišla první přesilovka utkání, kterou si zahráli hráči Slavie. S touto příležitostí si poradili Slávisté náramně, když přesilovou hru využili už po dvaadvaceti vteřinách! Hosté doslova vymíchali obranou čtyřku Litvínova, když ji rozebrali a celou akci zakončil ranou do prázdné brány Václav Žídek - 0:1. O dvě minuty později se Slávisté radovali z druhé branky. Tomáš Vildumetz se na modré čáře vyhnul domácím bekům a jel sám na Havlíka. Samostatný únik vyřešil tvrdou ranou mezi betony gólmana – 0:2.

Likvidace domácího výběru pokračovala i nadále, když už v šestnácté minutě vedli o tři branky. Po krásné akci svých spoluhráčů se ke kotouči dostal Jan Šergl a ranou k levé tyči rozvlnil síť – 0:3. V sedmnácté minutě se dočkali přesilové hry i domácí, kterou dokázali využít a snížit na rozdíl dvou branek. Pražané se nedokázali pořádně zorientovat před svým gólmanem, čehož využil David Drašar, který z mezikruží dokázal propálit Jiřího Pateru – 1:3.

Cílem domácích ve druhé třetině bylo snížit deficit dvou branek, což se jim velmi rychle povedlo, když se už v čase 22:38 radovali ze snížení. Helt jel spolu s Vébrem na Pateru, celou akci pokazili, když zapomněli puk za sebou. Ten si ovšem z druhé vlny dojel Jan Bečvář a pěknou ranou nad rameno gólmana snížil na – 2:3. Slávisté si to ovšem nenechali líbit a už o minutu později byl rozdíl opět dvoubrankový. Po spolupráci s Šerglem se ranou z mezikruží prosadil David Kohút - 2:4.

V osmadvacáté minutě byla k vidění na zimním stadionu Ivana Hlinky k vidění další branka. Bohužel pro domácí tým a jeho fanoušky na stadionu do klece Šimona Havlíka. David Šteiner zůstal osamocen před Havlíkem a pěkným blafákem rozvlnil síť – 2:5. Domácí nic nezabalili a ještě před koncem druhé třetiny snížili opět na rozdíl dvou branek. Jan Bečvář a Štěpán Urbánek se utrhli do protiútoku a po pěkné nahrávce svého spoluhráče se prosadil prvně jmenovaný – 3:5.

Třetí třetina nevyšla domácí vůbec podle jejich představ. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se hosté radovali z šesté branky. David Šteiner si našel volné místo před Havlíkem a mířenou střelou do horní části brány překonal gólmana Litvínova – 3:6. O deset minut později už to začínalo zavánět debaklem, jelikož hosté se opět prosadili. Jan Šergl zužitkoval tlak svého týmu, když se po dlouhém zámku v útočné třetině dostal k volnému kotouči a svižnou ranou nad Havlíkovo rameno skóroval – 3:7.

Aby toho neměli domácí málo, Slávisté se prosadili ještě jednou. V čase 57:24 se jako poslední hráč hostí radoval Jan Kern, když ani on z dobré střelecké pozice nezaváhal a překonal bezradného Šimona Havlíka. Poslední dvě minuty odehráli hosté v přesilovce 5 na 3, tu ale nevyužili, a tak po závěrečné siréně svítil na světelné tabuli stav – 3:8.

Ohlasy

Litvínov
Radek Mrázek (HC Litvínov): Ani zdaleka jsme dnes nenavázali na včerejší výborný výkon proti Spartě. V dnešním utkání jsme dělali šílené chyby v obraně. Dalo by se to popsat jako "den otevřených dveří". Pár šancí jsme měli, ale všechny jsme trestuhodně zahodili. Nezasloužili jsme si dne vyhrát.
Slavia
Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Dnešní utkání proti Litvínovu se nám povedl. Od začátku utkání jsme vedli a dá se říct, že jsme si ho celou dobu hlídali.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
Šimon Havlík 8 0 0
Související články
Zápas - mládež 21.11.2015

Litvínovští nezvládli domácí utkání proti pražské Slavii

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost včera

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
×
Dnes v 17:30 | Muži
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov
×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE