Zápasy - Junioři 05.03.2020

Pátá prohra a konec sezony, junioři podlehli Kladnu 2:5

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
Litvínovské áčko poslední utkání ročníku teprve čeká, mladé černožluté naděje ho už mají za sebou. Na domácím ledě zakončily DHL Superpohár. Pátá prohra v řadě se začala rýsovat v první třetině, kdy se trefil Sachr. Severočeši kontrovali brankou Jouzy, ale poté přišla třígólová smršť. Domácí se sice nadechli v závěru, ale poslední gól mělo na svědomí Kladno.
5.3.2020
Litvínov
2:5
0:1, 1:1, 1:3

Litvínov

Pejsar (Zajíček) – Bártek, Jonák, Háva, Minařík, Miškovič – Jindra, Berka, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek

Kladno

Novotný (Burda) – Staněk, Šmatlák, Zíka, Funk, Ticháček, Volráb, Zich – Šimek, Hašek, Sachr, Filip, Urban, Rendla, Čermák, O. Bláha, Šapovaliv, M. Bláha, Chrenka

Branky a nahrávky

28. Jouza (Bartoš), 53. Stehlík (Berka, Bártek)
12. Sachr (Zich, Filip), 29. Hašek (Filip, Volráb), 48. Filip, 50. Hašek (Staněk, Chrenka), 60. Urban (Šapovaliv, Bláha O.)

Statistiky

Rozhodčí:
Grech – Kokrment, Tichý
Vyloučení:

5:4

Využití:

1:1

V oslabení:

0:0

Diváci:

95

Střely na bránu:

21:40

Průběh zápasu:

0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5

Šance na postup už tým ze severu Čech dávno pohřbil, šlo už jen o to, aby se sezonou rozloučil důstojně. Tento plán začal mít trhliny z kraje první třetiny, kdy Pejsar zasáhl proti M. Bláhovi. Chemici zaznamenali výraznější ohrožení prostřednictvím Jouzy. Litvínovský hráč následně přihrával na Bartoše, ale domácí útočník neměl štěstí v zakončení.

První vyloučení šlo na vrub Fišerovi, jenž se provinil hákováním. Kladno tuto příležitost nevyužilo, nicméně slavilo o pár minut později. Hosté přejeli do útočné třetiny, kotouč si nachystal Filip Sachr a překvapil litvínovského brankáře. Středočeši měli k dispozici ještě jednu početní převahu, ale ta druhý gól nepřinesla.

Druhé dějství zahájili domácí letmým ohrožením branky. Novotný ale neměl moc práce, protože kotouč prolétl těsně nad jeho svatyni. Naději na zisk bodů vykřesal Daniel Jouza, šikovný hráč využil momentu překvapení, když si položil kladenského brankáře, a s klidem zakončil. Remízový stav ale netrval dlouho.

Hosté trpělivě odstřelovali Pejsara, brankář chemiků nakonec povolil. Petr Hašek vypálil z levého kruhu a vrátil Kladnu vedení. Litvínovští mohli srovnat ve 29. minutě, protože na trestnou lavici zamířil Chrenka. Faul mohl potrestat Jindra, který tvrdou střelou provětral lapačku kladenského gólmana. V závěru třetiny uchránil Litvínov od inkasování Bártek, když pohlídal M. Bláhu.

Fotbalový výsledek narušila až třetí část zápasu. Na prahu 47. minuty opustil kluziště Jindra, hosté bleskurychle využili početní převahu. Matyáš Filip nabral rychlost a po individuální akci překonal levý beton domácího brankáře. Vstřelená branka kladenské nabudila, o pár chvil později zvedal ruce nad hlavu Petr Hašek. Ten mohl děkovat přesné střele, která našla místo v rohu branky.

Chemici v závěru vzdorovali, ale na body to nestačilo. Berka nahrál Lukáši Stehlíkovi, který neměl problém dostat kotouč za Novotného záda. Poslední slovo ale řeklo Kladno. Díky přesné kombinaci v útočném pásmu se k puku přitočil Tomáš Urban a upravil skóre.

Ohlasy

Litvínov
Trenér: Petr Nekvinda
První dvě třetiny jsme odehráli slušně. Zlom nastal v té třetí, protože hosté proměňovali šance.
Kladno
Trenér: Martin Slánský
Byl to obávaný zápas, protože jsme potřebovali body a domácí už neměli o co hrát. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale rozhodlo štěstí v koncovce.
Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
30 Martin Pejsar 5 35 40
Související články
Zápasy - Junioři 05.03.2020

Pátá prohra a konec sezony, junioři podlehli Kladnu 2:5

Preview - Junioři 04.03.2020

Závěr sezony je tady, juniorka v posledním zápase vyzve Kladno

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. CEB Č.Budějovice 0 0:0 0
2. HKM Hradec Králové 0 0:0 0
3. KLA Kladno 0 0:0 0
4. KOM Kometa 0 0:0 0
5. KVA Karlovy Vary 0 0:0 0
6. LIB Liberec 0 0:0 0
7. LIT Litvínov 0 0:0 0
8. MBL Mladá Boleslav 0 0:0 0
9. OLO Olomouc 0 0:0 0
10. PCE Pardubice 0 0:0 0
11. PLZ Plzeň 0 0:0 0
12. SPA Sparta 0 0:0 0
13. TRI Třinec 0 0:0 0
14. VIT Vítkovice 0 0:0 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >