Zápasy 24.08.2020

První čvrtfinálový duel s Plzní skončil nerozhodně

Preview k zápasu

Foto Ohlasy Reportáž
Remíza není v hokeji příliš vídaným výsledkem, čtvrtfinále Generali Česká Cupu však tuto možnost nabízí. Litvínov tak remizoval s Plzní 2:2, odveta je čeká ve středu 26. srpna.
24.8.2020
Home Monitoring aréna Plzeň
2:2
0:2, 1:0, 1:0

Plzeň

Pavlát (Frodl) – Houdek, Jiříček, Budík, Lang, Kremláček, Vráblík – Eberle, Straka (A), Stach, Suchý, Pour, Rob, Gulaš (C), Kracík, Mertl (A), Kodýtek, Kantner, Musil.

Litvínov

Honzík (Godla) – Baláž, Doudera, Balinskis, Irving, Štich (A), Háva, Kudla – Mahbod, Lukeš, Zdráhal, Hübl (C), Helt, Jurčík, Pospíšil, Hanzl, Látal, Petružálek, Myšák, Jarůšek.

Branky a nahrávky

29. Musil (Gulaš, Budík), 55. Mertl (Kantner, Gulaš
8. Mahbod (Zdráhal, Jarůšek), 20. Jarůšek (Zdráhal, Kudla)

Statistiky

Rozhodčí:
Pešina, Pražák – Zíka, Šimánek
Vyloučení:

3:4

Využití:

0:0

V oslabení:

0:0

Diváci:

642

Střely na bránu:

34:40

Průběh zápasu:

0:2, 1:0, 1:0

Litvínov nastoupil do prvního čtvrtfinálového duelu s plzeňskou Škodovkou v opět lehce pozměněné sestavě. Volno oproti zápasu s Mladou Boleslaví dostali Válek, Zygmunt, Havelka či Přemysl Svoboda. Do sestavy se naopak vrátili David Honzík, Jakub Petružálek a Patrik Zdráhal.

Skvěle hrající první útok a Jarůškova show

Plzeňští byli před utkáním větším favoritem, první dějství však jednoznačně patřilo hostujícímu celku v černožlutých barvách. Nejdříve Pavláta prověřil Mahbod, plzeňský brankář nicméně odmítl kapitulovat již z kraje zápasu.

O tři minuty později však již bylo vše jinak. Skvěle hrající první útok ve složení Jarůšek-Mahbod-Zdráhal vymyslel nádhernou akci z rychlého přechodu do útočného pásma a druhý jmenovaný se tentokrát nemýlil – 1:0.

Další velká šance byla k vidění zanedlouho. Richard Jarůšek ujel plzeňské obraně, byl však odstaven nedovoleně a rozhodčí Pražák odpískal trestné střílení. A ačkoliv byl Pavlát pro tentokrát úspěšnější, 54 sekund před koncem první třetiny již na Jarůškovu střelu nestačil – 0:2. Skvěle hrající křídelník byl bezpochyby jedním z nejlepších hráčů prvních dvaceti minut.

Aktivnější Plzeň stahující náskok

Druhá třetině se nesla v úplně opačném směru. Nejdříve rozezněl břevno Milan Gulaš, poté ve velké šanci přestřelil Kodýtek. Plzeň nicméně směrem dopředu hodně zlobila černožlutou obranu, což vyústilo v pohlednou akci Gulaše s Musilem – druhý jmenovaný se uvolnil před brankou a tečí překonal Honzíka – 1:2.

Nejlepším litvínovským okamžikem byla další šance Jarůška, ten však svůj druhý gól v zápase z nadějné pozice nepřidal. Hosté naopak museli spoléhat na Davida Honzíka, který následně pochytal pokusy Kodýtka i Straky.

Nedáš, dostaneš, aneb malá efektivita při samostatných únicích

Na černožlutém celku bylo vidět, že by ve třetí třetině rád navýšil své vedení. Po vyloučení Hanzla bylo k vidění v hokeji téměř nevídané – litvínovští ve vlastním oslabení jeli hned třikrát sami na branku. Nejdříve byl neúspěšný Helt, své brejky neproměnili ani Mahbod s Myšákem.

Litvínovský tlak však nepřestával, plzeňská obrana neměla v prvních deseti minutách poslední třetiny nejlepší období. Střely Petružálka i Irvinga však pouze hlasitě rozezněly tyče Pavlátovy branky.

Litvínov si vytvořil pět gólových šancí, skóre však nenavýšil. A tak byla řada na domácích. Byl to opět Milan Gulaš, který našel svého spoluhráče Tomáše Mertla a ten donutil Honzíka kapitulovat podruhé – 2:2.

Kudla ani Lukeš v samotném závěru utkání již Pavláta potřetí propálit nedokázali, oba týmy se tak netradičně rozešly smírně. 

Ohlasy

Plzeň
Trenér: Jiří Hanzlík
„První třetina byla jednoznačně v režii Litvínova, my byli všude o krok později. Z toho plynuly chyby, které soupeř potrestal. Poté jsme se zlepšili, ve třetí periodě jsme ovšem mohli duel ztratit, nakonec ale jedeme do Litvínova se slušným výsledkem.“
Litvínov
Trenér: Vladimír Országh
„Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina nám vyšla herně i gólově. Ve druhé jsme ovšem polevili a nechali jsme iniciativu na domácích. V poslední periodě jsme měli dostatek šancí na to, abychom utkání vyhráli, soupeř ale vyrovnal. Z naší strany bylo hodně dobrých situací, ale i hluchých míst.“

Fotogalerie

Play-out
4:2
(0:1, 3:1, 1:0)
Brankáři
# Jméno Ink. Zás. Stř.
David Honzík 2 32 34
Související články
Zápasy 24.08.2020

První čvrtfinálový duel s Plzní skončil nerozhodně

Tabulka
P Tým Tým Z S B
1. PCE Pardubice 2 9:3 6
2. LIT Litvínov 2 7:3 6
3. MBL Mladá Boleslav 2 6:2 6
4. VIT Vítkovice 2 6:5 4
5. SPA Sparta 2 5:4 3
6. TRI Třinec 2 4:3 3
7. KOM Kometa 2 3:3 3
8. LIB Liberec 2 4:5 3
9. CEB Č.Budějovice 2 3:4 3
10. KLA Kladno 2 5:7 3
11. PLZ Plzeň 2 4:5 2
12. HKM Hradec Králové 2 3:6 0
13. OLO Olomouc 2 4:8 0
14. KVA Karlovy Vary 2 0:5 0
Kompletní tabulka
Zápasy - Junioři včera

Junioři s čistým štítem rozebrali Motor!

Po venkovním tripu hlásí mladé naděje návrat domů, prvním soupeřem byl jihočeský Motor.
Více >
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost se v Plzni neprosadil

Těžká zkouška čekala na litvínovské dorostence, ti totiž zamířili na západ Čech do Plzně, která zatím nepoznala hořkost porážky.
Více >
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
×
Dnes v 13:00 | Jun.
HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ
×
Dnes v 16:30 | Dor.
HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE