Zápas - mládež 15.02.2014
Autor: Lucie Lobo

Junioři: Litvínov zvítězil nad Pardubicemi po nájezdech, rozhodl Šimeček

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - V rámci posledního kola základní části vyzvali litvínovští junioři na svém ledě Pardubice. Vyrovnané utkání nepřineslo v základní hrací době ani jednu branku. Ani v prodloužení se o vítězi nerozhodlo a tak se pokračovalo v nájezdech, ve kterých byl jako jediný úspěšný Šimeček.
36. kolo, 15.2.2014, NOEN extraliga juniorů 2013/14
ZS Ivana Hlinky
1:0sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0

Litvínov

Soukup – Šesták, Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Trübenekr, Weitz, Ujfaluši, Mical, Čeřovský, Šimeček, Válek, Štěpka.

Pardubice

Vejmelka – Bažant, Pilný, Petira, Vácha, Štědrý, Voženílek, Bureš, Kysela, Chvojka, Voženílek, Pipek, Veselý, Zelinger, Brida, Poulíček, Schneider, Špaček, Fiala.
Branky a nahrávky: rozh. náj. Šimeček. Rozhodčí: Zubzanda – Kokrment, Coubal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: 42:22. Průběh utkání: 1:0.

V úvodu první třetiny byli aktivnější domácí a také si vypracovali několik pěkných šancí. V páté minutě bylo kvůli Voženílkovo hákování nařízeno trestné střílení, při kterém však Čeřovský nastřelil pouze tyč hostující branky. V 15. minutě Válek poslal křížnou přihrávku přes celé střední pásmo na Šimečka, ten však neměl mnoho prostoru k zakončení a Vejmelka si tak s jeho nepřesnou střelou lehce poradil.

Chvíli na to ujel hostující Poulíček sám na Soukupa, bekhendem ale neuspěl proti skvělému litvínovskému gólmanovi a k tomu byl ještě hákován. Kvůli tomuto faulu bylo nařízeno již druhé trestné střílení tohoto utkání, tentokrát na straně druhé. Poulíček byl ale v nájezdu bekhendem také neúspěšný. V závěru třetiny poslal Vácha nenápadnou střelu na Soukupa, která mu způsobila mnoho potíží. Veselý ještě dorážel kotouč před brankou, litvínovský gólman však skvělým zákrokem zachránil domácí tým.

V druhé dvacetiminutovce pokračovala pardubická početní výhoda, ovšem ani tu hosté nedokázali využít. Ve 23. minutě vznikla nebezpečná situace před Soukupem, u kterého zrovna stáli všichni svatí. Několik hráčů se pokoušelo před brankou dorážet, kotouč však včas našel domácí gólman a přikryl ho svou lapačkou. V osmadvacáté minutě se hostující obránce Petira prezentoval skvělým obranným zákrokem, když zastavil Trübenekra v samostatném úniku.

Úvod závěrečné třetiny začal lépe pro hosty díky vyloučení domácího Šimečka. V početní výhodě si dokázali vytvořit jen pár pěkných šancí. Petirovu střelu od modré se snažil dorážet jeden z hostujících útočníků, Soukup byl ale na místě a zlikvidoval tuto šanci. V polovině třetiny měl Soukup plné ruce práce po nahození Voženílka, které mu způsobilo menší problémy.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a tak se pokračovalo v prodloužení. V tom se lépe dařilo domácím, kteří byli více na puku a nepouštěli Pardubice do vážnějších šancí. V 64. minutě utkání vytáhl litvínovský gólman Soukup vynikající zákrok proti samostatné akci Veselého a zachránil tak svůj tým od prohry.

Ani prodloužení o stavu utkání nerozhodlo a tak přišly na řadu nájezdy. V těch se prosadil pouze litvínovský Jaroslav Šimeček, který mířil mezi betony, Vejmelka si myslel, že má kotouč pod kontrolou. Ten však propadl až za brankovou čáru a Litvínov si tak připsal druhý bod.

Ohlasy

Litvínov
Radek Mrázek (HC Litvínov): Utkání se hodnotí těžce, protože jsme soupeře od začátku převyšovali, měli jsme plno šancí. První třetinu jsme odehráli osmnáct minut v pásmu soupeře, ale chyběla koncovka. A hlavně vynikající výkon gólmana Vejmelky. To bylo příčinou toho,že to utkání dospělo tam, kam to dospělo. Pak už to bylo o štěstí a tam nás zase podržel Soukup.
Pardubice
Pavel Rohlík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Včera jsme jeli na sever do Chomutova, kde jsme udělali dva body. Dnes v Litvínově je kvalitní celek. My hrajeme o každý bod, takže jsme byli dnes rádi za nerozhodný stav, ale bohužel jsme prohráli na penalty. Kluci makali a já jsem spokojený.
Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov