Zápas - mládež 07.03.2014
Autor: Jan Prošek, Martin Stříbrný

Mladší dorost: Litvínovští po špatném výkonu nezískali ani bod

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
Ú s t í n. L a b e m - Litvínovští se ve 36. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu utkali v domácím Lvíčaty. Domácí hráči hrají o to, aby i příští rok hráli v této soutěži a každý bod je jim dobrý. Litvínovští favoriti už nehráli celkem o nic a také to tak vypadalo. Ústečtí houževnatým výkonem dokázali přehrát naše hráče a po výhře 3:1 si připisují 3 body do tabulky. Za Litvínov se trefil pouze obránce Martin Kučera.
6.3.2014, ELIOD extraliga mladšího dorostu 2013/14
Zlatopramen Aréna
3:1
2:1, 1:0, 0:0

Ústí nad Labem

Havlík Š. (Dobiáš) -Štochl, Vandas, Havlík D., Horčička, Vytejček, Moucha, Štěpánek – Leitner"A", Vaněk, Vico – Dörner, Zich, Brňák – Osmani, Spálenka, Bejček – Veselý.

Litvínov

Kožnar (Uher) – Cikánek, Kubeš, Pleva, Havlík M., Macháč, Kučera, Balász – Pech, Vopat, Vacín, Kordule, Helt, Myšák, Bártek, Bečvář.
Branky a nahrávky: 9. Vico (Leitner), 14. Vico (Vaněk, Leitner), 32. Brňák (Zich, Horčička) – 2. Kučera (Kordule, Myšák). Rozhodčí: Ptáček - Fiala, Jedlička. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 24:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Úvod zápasu se vydařil lépe hostům. Po minutě a půl hry využil domácí obrany Martin Kučera a poslal Litvínov celkem snadno do vedení. Hrál se rychlý hokej, rozhodčí hru příliš nepřerušovali. V osmé minutě hráli hosté v šesti. Následnou přesilovku využila Lvíčata. Leitner přenechal kotouč Michalu Vicovi, jehož střela se štěstím skončila za brankovou čárou. O několik minut později seděl na trestné lavici hostující Bártek a Slovan se prosadil znovu. Vaněk poslal ideální pas do míst, kde stál Michal Vico, který měl snadnou práci, trefit odkrytou branku. Zbytek třetiny žádný důležitý moment nenabídl, a tak platil stav 2:1.

Ve druhé třetině se nejprve do šancí dostali hosté, kteří hráli přesilovku. Korduleho střelu zneškodnil dobře postavený Havlík v brance Ústí. Aktivně hrál Vandas, ale nepodařilo se mu najít mezírku v postoji brankáře hostů. Krátce po polovině zápasu se skóre přepisovalo znovu. Zich ideální přihrávkou oslovil z druhé vlny najíždějícího Marka Brňáka, který se trefil střelou z první. Slovan vedl 3:1. Hosté si vytvořili celou řadu příležitostí. Nejnebezpečnější byla střela Balásze, která jen o malý kousek minula branku. Po dvou třetinách to bylo 3:1.

Ve třetí třetině se hrálo zejména o střední pásmo. Více ze hry měli hosté. Bečvář ve výborné šanci zaváhal. Stejně si o několik sekund později počínal i Kučera, jehož střelu výborně chytil do lapačky gólman Havlík. S ubývajícím časem se Litvínov dostával stále častěji do šancí, které srdnatým výkonem likvidovali domácí bojovníci. Hosté nakonec branku nějak výrazně ohrozit nedokázali, a tak Lvíčata vyhrála 3:1.

Ohlasy

Ústí nad Labem
Jan Čaloun (HC Slovan Ústí): Utkání hodnotím kladně. Líbila se mi bojovnost, nasazení a touho po vítězství. Jsou to mladí kluci, kteří ještě dělají nějaké chyby. Dnes jsme ty chyby nahradili právě bojovností a touhou po vítězství. Přesně o tom jsme s klukami mluvili. Nám sezóna nekončí, máme veledůležité utkání v neděli na Kladně, kde hrajeme s PZ. Ten zápas rozhodne bojovnost a nasazení. Ono, když se hraje na špičce tabulky, tak se všechno daří, je to úplně jiné. My ale hrajeme o záchranu, a v těchto momentech rozhoduje nasazení, srdce. Chceme zopakovat výkon, který jsme předvedli proti Varům a Litvínovu. Uděláme všechno, co můžeme, abychom extraligu zachránili.
Litvínov
Robert Reichel (HC Litvínov): Naši kluci to vzali trošku jinak. Nebojovali, nešli do brány. Připadá mi, že nechtěli padat do střel. Každý chtěl sólovat. Podobnými výkony se jejich výkonnost rozhodně zlepšovat nebude. Nastoupili k tomu, jakoby už měli po sezóně, odchodili zápas.
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >