Zápas - mládež 15.02.2014
Autor: Martin Stříbrný

Starší dorost: Litvínov proti Olomouci formu nepotvrdil

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - V 10. kole se starší dorostenci utkali s favorizovanou Olomoucí. Domácí hráči chtěli potvrdit formu, což se jim nakonec nepovedlo a prohráli 2:4. Rozhodující gól Mory vstřelil Kuba.
15.2.2014, RAKO extraliga staršího dorostu 2013/14
ZS Ivana Hlinky
2:4
1:1, 0:2, 1:1

Litvínov

Spěšný – Šíp, Najman, Jonák, Vostárek, Skelnička, Moravec, Březák – Bočkaj, Chmelař, Reichel, Kučera, Bárdoš, Brzek, Dunko.

Olomouc

Pospíšil – Spurný, Hes, Kolovratník, Marek, Tomek, Klvaňa, Horák, Škoda – Kropáč, Melichárek, Štefka, Heža, Pavlovský, Janáš, Dittrich, Horák, Šoustal, Malý, Ministr, Kuba.
Branky a nahrávky: 3. Bárdoš (Kučera), 44. Jonák (Šíp) – 11. Ministr (Pavlovský, Horák), 25. Šoustal, 37. Kuba (Kropáč), 51. Šoustal (Štefka). Rozhodčí: Knapík - Místecký, Střelka. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 145. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej. Hned z první velké šance domácích se po kombinaci s Kučerou prosadil Jan Bárdoš. Po přesilovce domácích se prosadil hostující Tomáš Ministr. Litvínov si pak zahrál dvě přesilovky 5 na 3, ale ani jednu z nich nedokázal využít a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Kučera měl zpočátku druhé třetiny šanci, ale střelou po ledě trefil pouze Pospíšilovu bránu. Ovšem hosté dali domácím lekci z produktivity. První vážnější šanci Mory ve druhé třetině dokázal využít Tomáš Šoustal. Tento hráč měl ještě dvě velké šance, ale Spěšný ho dvakrát vychytal. Chmelař měl šanci srovnat v půlce zápasu z trestného střílení, ale Pospíšil ho vychytal. Další gól hostů přidal ve 37. minutě Miroslav Kuba. Litvínov se ještě v závěru třetiny snažil korigovat, ale Pospíšila nepřekonal.

Na začátku třetí periody měli domácí obrovskou šanci v podání dvouminutové přesilovky 5 na 3. Ani toto ale domácí nedokázali využít. Naději dal domácím ve 44. minutě dal obránce Michal Jonák, který z vrcholku kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí naděje ale rychle utnul v 51. minutě Tomáš Šoustal, který vrátil Moře opět dvougólové vedení. Litvínov, i když se sympaticky snažil o srovnání, neměl už dost sil a Mora si v klidu pohlídala vedení.

Olomouc si tak z Litvínova odváží 3 veledůležité body a odskakuje našim hráčům na 6 bodů.

Ohlasy

Litvínov
Josef Beránek (HC Litvínov): Zaostali jsme proti soupeři v bojovnosti a v nasazení, v tom se rozhodlo o výsledku. Těžko se to dá posuzovat, ale ta naše kvalita v zakončování a vůbec v těch přesilovkách snaha prosadit se před soupeřovou brankou. Je těžký, když vaši hráči hrají spíš v koutech, kde to nebolí a takhle nemůžeme vyhrávat nikdy. Je tedy zapotřebí na tomhle zapracovat.
Olomouc
Jan Tomajko (HC Olomouc): My jsme včera prohráli s Ústím nad Labem, tam jsme vůbec nebojovali. Dneska jsme to ubojovali, takže jsme si zasloužili vyhrát. Měli jsme sice dost vyloučených, ale to oslabení jsme hráli výborně a to asi dnes rozhodlo.
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >