Zápas - mládež 16.10.2014
Autor: Ondřej Vlk, foto: Lenka Rybaříková

JUN: Chemici ze 45 střel nevytěžili ani branku a v Budějovicích prohráli 0:3

Reportáž

Foto Reportáž
V 18. kole extraligy juniorů odjel Litvínov na další víkendový trip. První utkání čekalo chemiky v Českých Budějovicích, které byly na posledním místě tabulky. Jenže litvínovské trápení dál pokračovalo. V brance domácího celku neskončila ani jedna ze 45 střel a Litvínov opět padl, tentokrát 0:3 na ledě posledního týmu. Tím se tak ztenčila bodová hranice pro Litvínov na poslední místo už jen na dva body.
18. kolo, 16.10.2014, DHL extraliga juniorů 2014/15
Budvar Arena
3:0
0:0, 1:0, 2:0

Motor ČB

Mazúch – Hanus, Škopek, Janásek, Matoušek, Břečka, Křikava, Klinecký, Kachyňa – Bílek, Rob, Pašek, Svoboda, Točík, Panáček, Šuhaj, Vácha, Suchánek, Vostřák, Šulek, J. Bárta.

Litvínov

Sroka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Vostárek, Šefl – Kučera, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Zdeněk, Dunko, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.
Branky a nahrávky: 29. Bílek (Břečka, Rob), 45. Kachyňa (Točík), 54. Břečka (Hanus). Rozhodčí: Sýkora – Vavruška, Malý. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. Diváci: 156. Střely na branku: 26:45.

Domácí nastupovali do utkání s výpraskem 2:12 od Olomouce v zádech a s vědomím, že už šest zápasů za sebou odcházeli z ledu se svěšenou hlavou. Proti Litvínovu ale Motor věřil v úspěch, přímo na trenérské lavici na utkání dohlížel Radek Bělohlav. Z áčka pak nastoupil Luboš Rob, nikdo jiný z dorazového ročníku bohužel kvůli zdravotním trablům nastoupit nemohl. První třetina branku nepřinesla, své představení načal domácí gólman Mazúch, když v oslabení vychytal Baránka i Čapka. Sroka tolik práce neměl, ale i on musel zachránit svůj tým proti výpadu Motoru v 19. minutě. Bílkově střele přes obránce scházely k úspěchu centimetry, takhle vše skončilo Srokovým zásahem, když puk vytlačil ramenem.

Ve druhém dějství se Motor dokázal prosadit. Ve 27. minutě byl vyloučen hostující Baránek a Břečka nastřelil horní tyč. Těsně po vypršení trestu pak právě Břečka výborně potáhl puk na střed a nahozením vyzval k teči Davida Bílka. Ten usměrnil puk ze vzduchu s velkou šikovnosti v čase 28:28 mimo Srokův dosah. Po vlažné desetiminutovce se pak Litvínov zmátořil a snažil se o vyrovnání. Mazúch v bráně ale odolával, lapačkou si vychutnal Kokešovu ránu a ve 39. minutě šel včas k ledu po zakončení Řezníčka.

V závěrečném dějství udělal Motor další kroky za tříbodovým ziskem. 45. minuta patřila šestnáctiletému Ondřeji Kachyňovi, který se dočkal premiérové trefy v juniorské kategorii. Jím vystřelený puk se odrazil od zadního mantinelu a Kachyňa si díky svému tahu na bránu dojel pro jednoduchý gól, když sklepl odražený puk do prázdné brány. Následně nevyužil svou šanci Rob a přišel čas pro litvínovské manévry. Hosté bojovali, létali po ledě, ale domácí obětavě bránili svůj náskok. Navíc Motor jistil Mazúch, který likvidoval jednu střelu za druhou. V 54. minutě dodal na domácí hokejky potřebný klid Milan Břečka. Ten dokázal skórovat při přesilovce.

Rozkouskovaný závěr střetnutí už nemohl na majiteli tří bodů nic změnit. Litvínov, což je vidět i na poměru střel 26:45, měl mnoho šancí ke skórování, ale nevyužil je, v čemž měl prsty, betony a vše ostatní hlavně Mazúch. Hosté místy dokázali diktovat tempo, ale domácí vše doháněli bojovností. Motor své šance v branky proměnil a vyspělým výkonem uhrál potřebné tři body. Ty bude chtít co nejdříve rozmnožit, proti Litvínovu si dokázal, že tým na to bezesporu má.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov