Zápas - mládež 21.10.2014
Autor: Lucie Lobo

SDO: Litvínovští nedokázali Kladnu vstřelit ani jednu branku a prohráli 0:2

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - V 19. kole vyzvali Litvínovští na svém ledě Kladno. Utkání bylo o hodinu posunuto, kvůli poruše kladenského autobusu. Chemici nedokázali překonat hostujícího gólmana Stahla ani jednou a Kladno si tak zaslouženě odvezlo tři body.
19. kolo, 21.10.2014, RAKO extraliga staršího dorostu 2014/15
ZS Ivana Hlinky
0:2
0:0, 0:2, 0:0

Litvínov

Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Brzek "C", Březák – Klika, Vébr, Drašar, Jícha "A", Reichel, Bečvář, Havelka M., Leitner, Bárdoš "A".

Kladno

Stahl – Havelka D., Zajíc, Veber, Chládek "C", Smrž – Řepka, Patyk "A", Bláha, Okegawa, Schildhabel, Kalaj, Keszi, Čermák, Janeček, Borkovec "A".
Branky a nahrávky: 23. Okegawa (Veber, Zajíc), 26. Keszi (Patyk). Rozhodčí: Tomáš Turčan, Kamil Hlinka – Jiří Rozlílek, Petr Mašek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:2.

Již ve třetí minutě se v pěkné pozici ocitl Chládek, který od modré prověřil připraveného Sklíbu. V polovině utkání se musel v brance činit hostující gólman Stahl, protože se Litvínovští dostali na delší dobu do útočného pásma.

Pár minut na to se Litvínov mohl dostat do vedení po pěkné akci. Reichel si sjel na kruh, odkud nahrál před bránu lépe postaveného Drašara, ten už ale neměl čas ani prostor k zakončení a Stahl tedy s touto akcí neměl žádný problém. V 16. minutě se do úniku dva hostující hráči, ale tuto jasnou gólovou šanci zlikvidoval skvělý Sklíba, který skvěl podržel svůj tým.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky se po delším tlaku na litvínovskou branku dostali do vedení hosté. Veber našel skvěle postaveného Yuya Okegawu, který se trefil mezi betony gólmana Sklíby. Tři minuty na to se Kladno dostalo do dvoubrankového vedení, když se po pěkné kombinaci do branky Litvínova trefil Vincent Keszi.

Ve 36. minutě se opět blýskl litvínovský strážce svatyně Sklíba poté, co Janeček několikrát dorážel kotouč do branky. V poslední minutě druhé třetiny měl Stahl plno práce s Leitnerovo nepříjemnou střelou z kruhu, nakonec si s ní ale poradil.

Ve 47. minutě minutě ohrozil domácí branku Patyk, ten projel svižně středním pásmem až před Sklíbu, který musel řešit rychlou střelu hostujícího útočníka. Litvínovský gólman ale kotouč za svá záda nepustil. Dvě minuty před koncem Sklíba odjel na střídačku a Chemici to zkusili v šesti bruslařích. Vstřelit branku se jim ale nepodařilo a Kladno si odváží tři body.

Ohlasy

Litvínov
Radek Mrázek (HC Litvínov):Hra vypadala 55 minut jako na rybníku. Přesné přihrávky bych mohl spočítat na prstech jedné ruky. Takhle se hrát jednoduše nedá. Těch málo šancí, které jsme si vytvořili, tak s nimi netrefíme ani fotbalovou bránu. Dneska jsme si nezasloužili ani bod.
Kladno
Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno):Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Vše bylo o jednom gólu. Domácím se to nepodařilo a nám se to podařilo dvakrát. Bylo to jen o koncovce, ve které jsme měli více štěstí než Litvínov.
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >