Zápas - mládež 14.11.2014
Autor: Lucie Lobo

SDO: Litvínov po pauze podlehl Karlovým Varům až v nájezdech

Reportáž

Foto Reportáž
K a r l o v y V a r y - V rámci 20. kola RAKO extraligy staršího dorostu odcestovali Litvínovští v dopoledních hodinách do Karlových Varů. Vary se ve druhé třetině dostaly do vedení, ale Chemici dokázali v 58. minutě vyrovnat. O vítězi se rozhodovalo v nájezdech, kde byli šťastnější domácí.
20. kolo, 14.11.2014, RAKO extraliga staršího dorostu 2014/15
KV Aréna
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0

Energie KV

Kuchař (Špírek) – Vodička (A), Bernáth, Pajk, Prachař, Beer. Vápeník – Prošek, Nguyen, Janata (A), Svoboda, Čejka (C), Davídek, Trapl, Horký, Pastyřík, Hauzr.

Litvínov

Sklíba (Kovařík) – Březák, Urbánek, Brzek (C), Brejžek, Kučera, Najman – Bárdoš (A), Jícha (A), Bečvář, Havelka, Reichel, Drašar, Chmelař, Klika, Leitner.
Branky a nahrávky: 35. Trapl (Čejka, Davídek), rozh. náj. Trapl – 58. Bárdoš (Bečvář). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Havelec. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté, Sklíba musel likvidovat například pokusy Pastyříka, Čejky a dalších. Domácí brankář Kuchař měl práce méně, na pozoru se musel mít třeba při tečované ráně Kučery od modré. Ani jedna z šancí však nepatřila do kategorie stoprocentních, oba týmy k utkání přistoupily poměrně opatrně. Příliš na tom nezměnilo ani vyloučení domácího Vodičky, hosté se totiž během přesilovky nedokázali delší čas udržet v útočném pásmu. První perioda tak po právu skončila bez branek.

I na začátku druhé části vycházela většina útočných aktivit z karlovarské strany, hosté se do útoku pouštěli méně často, zato však nebezpečněji. Do dosud největší šance utkání se ve 24. minutě dostal litvínovský Bárdoš, který ve velmi dobré pozici v levém kruhu trefil jen Kuchaře, domácí gólman zachránil své mužstvo od pohromy. Po ospalé první třetině nabíralo tempo hry na obrátkách, tvořit hru začali i hosté. Paradoxně jim však opět příliš nepomohla početní výhoda, při vyloučení Beera toho moc nevymysleli. A krátce po návratu do plného počtu se konečně změnilo skóre. Martin Trapl po asistenci Čejky a Davídka v 35. minutě propálil Sklíbu. Pro hosty mohlo být ještě hůř, na konci 37. minutě už se někteří diváci radovali podruhé, ale Sklíba v nepřehledné situaci nakonec vylovil puk ještě před brankovou čarou.

Plány hostů na vyrovnání mohlo po návratu z kabin zhatit vyloučení Leitnera za hákování, v nerovnoměrném počtu hráčů však paradoxně byli blíže skórování hosté. Po rychlém protiútoku už za karlovarskou svatyní dokonce svítilo červené světlo, ale puk nakonec brankovou čáru nepřešel. V plném počtu pak hosté postupně zvyšovali svou aktivitu, v polovině třetiny ubránili další oslabení a nakonec se přece jen dočkali vyrovnání. Na začátku 58. minuty proklouzlo Kuchařovi nahození Jana Bárdoše, který tak se štěstím poslal zápas do prodloužení.

V něm měli více ze hry domácí, litvínovské obraně dělal velké problémy pohyb Svobody, hosté však nakonec ustáli i karlovarské přečíslení dva na jednoho. O majiteli druhého bodu tak rozhodovaly až samostatné nájezdy a jasno bylo už po druhé sérii. Za domácí se totiž prosadili jak Martin Trapl, tak Čejka, naopak s Kuchařem si neporadili Leitner ani Reichel.

Fotogalerie

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >