Zápas - mládež 15.11.2014
Autor: Barbora Wolfová

SDO: Litvínovští s čistým kontem Havlíka vybojovali 3 body

Reportáž

Foto Ohlasy Reportáž
L i t v í n o v - 21. kolo RAKO extraligy staršího dorostu přineslo mimo jiné také utkání mezi HC Litvínov a PZ Kladno. Úvodní třetina zůstala bez gólu a mnoho šancí bylo na obou stranách. Ovšem druhá třetina, kterou domácí vyhráli 3:0 téměř rozhodla a tom, kdo si připíše tři body do tabulky. V poslední části Litvínovští výhru zpečetili čtvrtým gólem a díky skvělým výkonům Havlíka ani jednou neinkasovali.
21. kolo, 15.11.2014, RAKO extraliga staršího dorostu 2014/15
ZS Ivana Hlinky
4:0
0:0, 3:0, 1:0

Litvínov

Havlík – Brejžek, Najman, Kučera Ma., Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Drašar, Jícha "A", Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš "A", Bečvář

Kladno

Melančin – Heindl, Linhart, Kučera J., Vlk, Němec, Libecajt, Slatinský – Toula "A", Lenárt, Molčík, Kučera Mi., Lachman "C", Vyšín, Jarý, Jeřábek "A", Ďuračka, Vostárek, Mrkvička
Branky a nahrávky: 25. Reichel (Drašar, Brejžek), 32. Reichel (Havelka, Brejžek), 37. Klika (Leitner), 41. Havelka (Reichel, Brejžek). Rozhodčí: Jan Matuška – Jaroslav Beránek, David Klouček. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 96. Střely na branku: 43:21 (16:5, 17:8, 10:8). Průběh utkání: 4:0.

Už do první třetiny vstoupili do zápasu aktivněji domácí a po necelé minutě musel Melančin zasahovat proti střele Martina Havelky. Kladenští cítili ohrožení a při druhé útočné akci Litvínova začali faulovat. I přes to, že měli domácí obrovský počet přesilových her a z toho i dvouminutovou dvojnásobnou. Šancí si vytvořili několik, ale ani jednu nedokázali proměnit a prostřelit puk za záda Melančina. Pár střel vyprodukovali i hosté, ale za brankovou čáru Litvínova neprošla ani jedna z nich.

V druhé třetině hru ovládli Litvínovští i gólově. Poté co hráči v modrých dresech párkrát zkusili pozornost Havlíka, který nezklamal, vzali domácí skóre do svých rukou. Na pravý kruh dostal přihrávku Kristian Reichel, a prostřelil vše co mu stálo v cestě, bohužel pro hosty i Melančina - 1:0. Na druhé straně měl šanci Richard Lachman, ale Havlík skvělým zákrokem střelu zneškodnil. V zápase nechyběly ani potyčky mezi protihráči a na trestnou lavici tak usedali několikrát hráči obou týmů za hrubost. Litvínovští vyjeli do útoku a po faulu gólmana Kladna, využili přesilové hry. Kristian Reichel, potrestal kličkou okolo branky a zasazením puku za záda Melančina jeho faul gólem - 2:0. Neuběhlo ani pět minut a Martin Klika se z mezikruží střelou pod víko postaral o třetí branku Litvínova - 3:0. Konec druhé části se už dohrál v poklidném tempu.

Ani do třetí dvacetiminutovky nepustil domácí tým Kladno do šance a po necelé minutě hry ze skrumáže u levé tyčky brány Melančina dokázal až za jeho záda propašovat puk Martin Havelka - 4:0. V útočném pásmu se stále pohybovali Litvínovští a hostům se nedařilo probruslit s pukem k Havlíkovi. V posledních deseti minutách zápasu se aktivita Kladenských zvedla, ale překonat domácího brankáře se nepodařilo po celou dobu utkání ani jednomu z protihráčů Litvínova.

Po 21. kole si tak domácí připisují tři body a drží s 26 body šestou příčku. Do dalšího zápasu nastoupí v pondělí 17.11. na ledě Plzně.

Ohlasy

Litvínov
Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Jsme rádi, že jsme dokázali zvítězit, ale dlouho nám trvalo než jsme se dostali do zápasu. Stále se nám tam neobjevují věci, které trénujeme a říkáme si na tréninku. Dneska to byl soupeř, kdy jsme si to mohli zkusit, ale někteří hráči si v tom stále nevěří a nechtějí to zkoušet. Zítra nás čeká trénink a v pondělí zápas, tak uvidíme.
Kladno
Josef Zajíc (PZ Kladno): Myslím si, že Litvínov byl určitě silnější a lepší. My se vždy snažíme vydržet co nejdéle bez gólu a podmínkou úspěchu je co nejdříve gól vstřelit, což se nám dnes nepovedlo. V soubojích jeden na jednoho hodně saháme po soupeři nedovolenými zákroky, proto bylo i tolik vyloučených. Litvínov měl daleko větší důraz v osobních soubojích a naprosto zaslouženě vyhráli.
Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >