Zápas - mládež 13.12.2014
Autor: Martin Stříbrný

VIDEO: Junioři famózně otočili utkání s Budějovicemi a vyhráli 4:3

Reportáž

Foto Reportáž
L i t v í n o v - Junioři se dnes pokoušeli natáhnout vítěznou šňůru, kterou načali ve čtvrtek v Jihlavě. Tento cíl se jim podařilo splnit, když dokázali v prodloužení udolat Budějovice 4:3. O góly se postarali dvěma góly Štěpka a po jednom pak Šimeček a Stříbrný.
13.12.2014, DHL extraliga juniorů 2014/15
4:3pr.
0:3, 1:0, 2:0 - 1:0

Litvínov

Sroka (8. Klečka) – Moravec, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

Motor ČB

Mazúch (46. Kadlec) – Hanus, Kachyňa, Malovec, Matoušek, Břečka, Klinecký, Kutiš – Sladký, Ruda, Šuhaj, Marek, Točík, Bílek, Švec, Vácha, Panáček, Koupal, Opava, Pašek, Suchánek.
Branky a nahrávky: 37. Štěpka (Stříbrný), 49. Šimeček (Sýkora, Ujfaluši), 56. Štěpka (Řehoř, Válek), 62. Stříbrný (TS) – 2. Bílek (Vácha, Malovec), 8. Točík (Opava, Břečka), 16. Marek (Švec, Hanus). Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Havelec. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:3, 4:3.

Dnešní utkání začali lépe hosté, když se už ve 2. minutě první třetiny dokázali gólově prosadit. Karel Vácha uvolnil u pravého mantinelu Davida Bílka, který si připsal lacinou branku. Budějovický útočník si vybruslil na střed kluziště a nijak povedenou střelou, mezi Srokovy betony, poslal svůj tým do rychlého vedení! Do dvoubrankového vedení poslal svůj tým o pět minut později Dominik Točík, který svým gólem, nad rameno gólmana, vyprovodil Dominika Sroku z brány na střídačku, a na jeho místo se postavil Michal Klečka. V 16. minutě zvyšoval na 3:0 pro hosty Ladislav Marek, který dorazil Švecovu střelu za Klečkova záda.

Druhá třetina nám příliš zajímavých momentů nepřinesla, „pouze“ jeden gól. Oba týmy si v ní také zahrály přesilovku 5 na 3, ale ani jeden ji nedokázal využít. Největší šanci v ní měl Ladislav Marek, který se ve 36. minutě opřel v mezikruží do puku, následnou střelou ale pouze orazítkoval horní tyč Klečkovy brány! Po této přesilovce Motoru přišel zákonitý trest. Josef Stříbrný uvolnil v mezikruží Dominika Štěpku, který odkrytou bránou nepohrdl a snížil na 1:3. Další branky tato třetina již nepřinesla a do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro Motor.

Třetí třetina začala ve velkém stylu, když Litvínov prakticky nepouštěl Budějovice na svoji polovinu, jenže se ne a ne prosadit. Ve 46. minutě nastala asi ta nejděsivější situace v tomto zápase. Řehoř se krásnou akcí dostal až k Mazúchovi, jenže byl některým z hostujících hráčů podražen a po ledě se doklouzal do brankoviště, kde bruslí zasáhl do stehna hostujícího gólmana, který s řeznou ranou musel střídat. Ve 49. minutě dokázal nerozchytaného Kadlece prudkou střelou od mantinelu překvapit Jaroslav Šimeček a snížil tak na 2:3. O vyrovnávající branku se v 56. minutě postaral Dominik Štěpka, který dorazil Válkovu střelu za Kadlecova záda. Další branka již nepadla a zápas šel do prodloužení.

Ve 3. minutě prodloužení pláchl hostující obraně Josef Stříbrný a faulem na svojí osobu si vykoledoval trestné střílení, které následně s klidem proměnil a rozhodl tak toto utkání.

Zápasy - Dorost 14.09.2024

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři 14.09.2024

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost 13.09.2024

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov