Zápas - mládež 28.02.2015
Autor: Martin Stříbrný

SDO: Litvínov si před play-off zastřílel proti Písku

Reportáž

Foto Reportáž
P í s e k - Poslední zápas před play-off sehráli starší dorostenci Litvínova v Písku, pro který tímto zápasem soutěž končí. Litvínovští si s chutí zastříleli, a nakonec zvítězili vysoko 7:1!
28.2.2015, RAKO extraliga staršího dorostu 2014/15
1:7
1:1, 0:3, 0:3

Písek

Hauser – Stodolovský, Koc, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Schwamberger, Javůrek, Pokorný "C", Vostárek, Torba, Pecka, Branský, Polanský "A", Klas, Strnad, Bednařík "A".

Litvínov

Havlík – Sklíba, Balasz, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Reichel, Bárdoš, Myšák.
Branky a nahrávky: 14. Pecka (Schwamberger, Brabec) – 8. Bárdoš (Bečvář, Balász), 22. Drašar (Reichel), 40. Reichel (Vébr), 40. Myšák (Najman), 49. Bárdoš, 53. Jícha, 60. Vébr (Jícha). Rozhodčí: Slavík – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 25:53 (10:10, 6:20, 9:23). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.

Litvínovští vlétli do první třetiny jako uragán, a od první sekundy mačkali svého soupeře. Hned první velkou šanci měl v páté minutě Kristian Reichel spolu se Zdeňkem Vébrem, když se prokombinovali do útočné třetiny, nakonec ale ztroskotali na Hausrovi. Nemuselo je to příliš mrzet, jelikož už o dvě minuty jejich tým vedl. O první branku se postaral Jan Bárdoš, když na trojnožce projel útočnou třetinou a ze tří metrů propálil domácího gólmana.

Litvínov i nadále tlačil svého soupeře, jenže pak přišlo vyloučení v jejich řadách a následné vyrovnání. David Drašar se provinil hákováním a musel hru sledovat pouze z lavice hanby. Písečtí sice nedokázali svou první přesilovku využít, jenže ihned po návratu Drašara z trestné lavice dokázali dostat puk za záda gólmana Litvínova. Dominik Pecka se spolu se Schwambergrem dostal do útočného pásma, dostal puk na svou čepel a nekompromisní ranou vyrovnal!

Druhá třetina začala v nastoleném tempu, v jakém skončila ta první. Pětašedesát vteřin po začátku třetiny se Litvínovští dostali do přečíslení dva na jednoho a domácí Radoš musel vytahovat puk z brankové čáry. Poté přišlo vyloučení na straně Litvínova. Písku se ale přesilovka hrubě nevyvedla, nejenže v ní nedokázali skórovat, navíc v ní ještě obdrželi branku. Reichel v rychlém protiútoku poslal kotouč Davidu Drašarovi, který úspěšnou ranou překonal Hausra.

Závěr třetí třetiny, ostatně jako celá třetina, se povedl daleko lépe domácím. V závěrečných třech minutách dokázali mladí chemici vstřelit dvě branky a rozhodnout tak celé utkání. Nejprve krásnou kombinaci v útočném pásmu předvedli Zdeněk Vébr a Kristian Reichel, když závěrečnou tečku v podobě gólu udělal druhý jmenovaný. Sedmadvacet vteřin do konce druhé třetiny se prosadil Josef Myšák, který krásnou ranou vymetl růžek Hausrovy brány.

Exhibice v podání hráčů Litvínova pokračovala i ve třetí třetině. Ve 49. minutě se dokázal podruhé v utkání prosadit Honza Bárdoš, když dokázal využít chyby domácího gólmana, který při snaze o rychlou rozehrávku trefil konstrukci své brány, odraženého kotouče se ujal útočník Litvínova a pohodlně poslal puk do brány. Šestý zásah do domácí brány přidal Josef Jícha, který ranou z otočky dokázal využít přesilovku svého týmu.

Závěrečnou tečku za vítězným utkáním přidali Litvínovští hokejisté devětatřicet vteřin před koncem, gólem se blýskl Zdeněk Vébr. Josef Jícha přihrál z rohu kluziště na hokejku zmiňovaného střelce, který z bezprostřední blízkosti dokázal propálit Hausra a vstřelit tak závěrečnou branku utkání. Litvínovští si tak z Písku vezou tři body, čímž potvrzují skvělou formu před play-off, ve kterém narazí na velkého favorita z Třince.

Zápasy - Dorost před 2 dny

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.
Více >
Zápasy - Junioři před 2 dny

Junioři vyšli v Mladé Boleslavi střelecky naprázdno

Po třiadvaceti hodinách vyrazili černožlutí k dalšímu extraligovému utkání, po Liberci se nyní představili v Mladé Boleslavi.
Více >
Zápasy - Dorost před 3 dny

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.
Více >